KAHİRE - Viking Orisis, Mısır'daki Nil Nehri'nde faaliyet gösteren birçok Viking gemisinden biri. Şirket, Mart ayı seferlerini askıya alacağını açıklamıştı. Ancak 12 Mart'tan itibaren seferlerini yeniden başlatacağını duyurdu Viking, yeniden değerlendirme sonrasında Mısır nehir turlarını yeniden başlattı.
Viking, bu haftanın başlarında Mart ayı sonuna kadar Nil Nehri turlarını iptal ettiğini açıkladıktan sonra, Perşembe günü yaptığı açıklamada seferlere 12 Mart'ta yeniden başlayacağını belirtti.
Viking, ABD-İran savaşını izledikten ve Mısır'daki uzun süredir görev yapan saha operatörleriyle görüştükten sonra kararını yeniden gözden geçirdiğini söyledi. Viking ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın mevcut seyahat uyarısının da bu karar değişikliğinde etkili olduğunu belirtti.
Viking yaptığı açıklamada, "Resmi seyahat uyarıları netleştirildi ve Mısır için geçerli olan mevcut uyarı, son çatışmanın başlamasından öncekiyle aynı kaldı" dedi.
Dışişleri Bakanlığı'nın konsolosluk işlerinden sorumlu müsteşarının 2 Mart'ta X'te yayınladığı bir gönderiye göre, Mısır, Dışişleri Bakanlığı'nın Amerikalıların terk etmesi gerektiğini söylediği ülkeler arasında yer alıyordu; ancak Dışişleri Bakanlığı, Amerikalıları daha fazla dikkatli olmaya teşvik eden 2. Seviyenin ötesine Mısır için uyarı seviyesini düşürmedi.
Mısır'ın bazı bölgelerinde (Kuzey ve Orta Sina ile Batı Çölü'nün bazı kısımları) "seyahat etmeyin" uyarısı (4. Seviye) yürürlükte ancak bu uyarı birkaç yıldır zaten uygulanıyor.
ABD'nin Kahire Büyükelçiliği 4 Mart tarihli açıklamasında "normal şekilde faaliyet gösterdiğini" belirtti.
Bu hafta diğer tur operatörleri de Nil seferlerini iptal etti. Avalon Waterways, Mart ayı boyunca Mısır seferlerini durdurdu. Tauck ise bazı Mısır kara turlarını iptal etti; "Mısır: Nil'in Mücevherleri" turunun 15 Mart'tan sonra yeniden başlaması planlanırken, "Ürdün ve Mısır: Petra'dan Piramitlere" turu Mart ayı boyunca askıya alındı.
AmaWaterways, Ürdün ve Dubai'deki uzatma anlaşmalarını 31 Mart'a kadar askıya aldığını açıkladı.
Manşetler
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı