Vergi borcu nedeniyle depremzedeye haciz!

Kahramanmaraş merkezli 11 kentte yıkıcı etkisini gösteren deprem sonrası bölgedeki yurttaşların vergi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ve banka kredi borçları belli süreliğine ertelenmişti.

KAHRAMANMARAŞ- Kahramanmaraş merkezli 11 kentte yıkıcı etkisini gösteren deprem sonrası bölgedeki yurttaşların vergi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ve banka kredi borçları belli süreliğine ertelenmişti. Kararın ardından depremzedelerin vergi borcundan dolayı hesaplarındaki paralara el koyulduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz'e ulaşan Hamdi Koç isimli depremzede bir yurttaş vergi borcundan dolayı eşinin hesabındaki 11 bin 104 TL’nin vergi dairesi tarafından çekildiğini belirtti.

Koç, “İşyerimizden kaynaklı vergi borcumuz vardı. Hesabımızdaki para depremden sonra eşin dostun bize destek amaçlı yolladığı paraydı. Evimiz oturulmaz durumda. İzmir’e arkadaşımızın yanına geldik. Burada yeni ev ve iş bakıyoruz” dedi. 

Avukat Ali Habip, uygulamanın hukuksuz olduğunu vurguladı. Habip, “Normalde bu borçlar ‘Mücbir’ sebepler dolayısıyla ertelenmişti. Ancak şu an depremzedelerin hesaplarındaki paralar çekiliyor” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “Aldığımız bilgiye göre uygulanan hacizler deprem öncesi konulan hacizlerdir. Afet döneminde uygulamaya devam edilen işlem kabul edilemez. Bir an önce bu kabul edilemez uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulunuyor ve tüm kamu borçlarının ivedilikle silinmesini talep ediyoruz” ifadeleleri yer aldı. 

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı