Vefa Lisesi Boza Günü'nde buluştu

Vefa Lisesi'nin kuruluşunun 138. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen "Boza Günü", liseden mezun olan eski yeni mezunları bir araya getirdi.

İSTANBUL - Vefa Lisesi'nin kuruluşunun 138. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen "Boza Günü", liseden mezun olan eski yeni mezunları bir araya getirdi.
Vefa Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen ilk tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Ardından mezunlar, Vefa Lisesi Marşı'nı seslendirdi.
Okul bahçesindeki tören sonrası konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İstanbul'da bir sın ıfa düşen ortalama öğrenci sayısının 45 olduğunu, bunu 44'e düşürmek için her yıl 1200 derslik yapmak gerektiğini söyledi.
Vefalı olmanın bu okuldan mezun olanlar için çok şey ifade ettiğini dile getiren Kaya, herkesi vefalı olmaya çağırdı.
Kaya, çocukların daha iyi eğitim alabilmeleri için çok ciddi çal ışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek, nüfusunun yüzde 30'u 18 yaşın altında olan Türkiye'nin genç nüfusunun iyi eğitilebilmesi halinde bunun büyük bir potansiyele dönüşeceğini söyledi.
Vefa Lisesi Müdür Yardımcısı Sami Altınbilek de 138 yıll ık vefa çınarının gölgesinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Arkadaşlarınızla yaşadığımız anıları paylaşmak için buradasınız" diye konuştu.
Vefalılar Derneği Başkanı Hakkı Baliç ise bazı mezun arkadaşlarının vefalı olmadığını, Vefalıların da vefaya daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.
Törende konuşmaların ardından, aralarında 72 yıl önce mezun olan Cemalettin Korkmaz'ın da olduğu 60 ve 50 yıllık mezunlara plaketleri verildi.
50 yıllık mezunlar arasında yer alan Türk Kalp Vakfı Onursal Baş kanı Çetin Yıldırımakın da mezunlar adına yaptığı konuşmada, Vefa Lisesi'nde kendilerine ilk önce vefa, hoşgörü, anlayış ve tüm canlıların ö n yargısız ve koşulsuz sevmenin, daha sonra da çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin yanında olmanın öğretildiğini belirterek, Vefalı olmanın kendileri için bir şans olduğunu söyledi.
Törende Vefa Lisesi mezunlarından olan ve 50. yıl mezunlarına plaket veren Metin Ersoy, tüm mezun arkadaşlarıyla birlikte bir şarkı seslendirdi.
Boza günü nedeniyle aralarında Uğur Dündar'ın da bulunduğu eski ve yeni mezunlar bir araya gelerek hem anılarını tazelediler, hem de okulda boza içtiler.

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”