VAN- Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından yürütülen proje kapsamında turist rehberler yetiştirileceği bildirildi.
Proje kapsamında çalışmalara başlayan Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çocuk ve Gençlik Merkezi yetkilileri, özellikle Van Kalesi'nde çalışan çocukların verdiği rahatsızlığı çözmek için kolları sıvadı. Proje kapsamında kalede çalışan çocuklara yabancı dil ve iletişim becerileri kazandırılması hedeflenilirken, bu sayede çocuklar da ileride bir meslek sahibi olabilecek ve resmi turist rehberliği yapabilecekler.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Adalet Özdürük, ÇOGEM Müdürü Murat Uncu, Sosyolog Handan Nazlıgül ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden Psikolog Nuray Kaya'dan oluşan heyet, kalede çalışan çocukların ağırlıkta olduğu Şehit Kemal Görgülü İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiler. Ziyarette kalede çalışan çocuklarla görüşen heyet, proje hakkında onlara bilgiler verirken, okul ziyaretleri ve çocuk tespitlerinin hızla devam edeceği belirtildi.
Manşetler
İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi