VAN - Van Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kentin en çok insan sirkülâsyonunun yaşandığı Sanat Sokağında uygulayacağı projenin çalışmalarına başladı. Önceki dönem sokağın giriş ve çıkışlarına yapılan ve görüntü kirliliği yaratan beton kemerler yıktırılırken, sanat sokağı içinde bulunan kaldırımlarda söktürüldü. Projesi büyük bir beğeni toplayan Sanat Sokağı toplam 218 bin TL ile ihale edildi.
Daha önceki dönemde Van Belediyesi tarafından 812 bin 900 TL ile ihaleye çıkılan ve rakamın yüksek olmasından dolayı seçimden sonra iptal edilen Sanat Sokağı ihalesi Van Belediyesi tarafından 218 bin TL"ye ihale edilerek çalışmalara başlandı. Önceki dönem sokağın giriş ve çıkışlarına yapılan ve görüntü kirliliği yaratan beton kemerler yıktırılırken, sanat sokağı içinde bulunan kaldırımlarda söktürüldü.
Park ve Bahçeler Müdürü Şeref Demir yaptığı açıklamada daha önce iki kez yapılan ancak tamamlanamayan Sanat Sokağının adına yakışır bir proje hazırladıklarını söyledi. Önceki dönem ihalesi yapılan Sanat Sokağının girişlerine dikilen iki kemerin ne amaçla yapıldığının hiç kimse tarafından anlaşılmadığını söyleyen Demir, Bu duvarlar Van halkı ve kentimize gelen herkes tarafından gülünçle karşılanıyordu. dedi.
Sanat sokağında uygulanacak proje ile ilgili bilgi veren Demir, Sokağın zeminine mevsim şartlarına dayanıklı Tuğla döşeme taşı, mevcut şuan beton duvarlar tuğla kaplaması ile kaplanacağını, gece ışıklandırması, çiçeklikler ve oturma banklarının yanı sıra Sanat sokağının iki kapısına hareketli bariyer kurulacağını söyledi. Demir, Bu bariyerler sadece acil durumlarda açılıp kapanacak. İhalede 70 gün sonunda bitirilmesi öngörülen proje 45 gün içerisinde bitirileceğini tahmin ediyoruz dedi.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?