VAN- Van Belediyesine bağlı Şehirlerarası yolcu terminali bakım ve onarımı yapılıyor. Şehirlerarası yolcu terminalinde gözle görülen hummalı bir çalışma dikkatlerden kaçmıyor.
Belediye Terminal İşletme Amiri Fehmi Nar Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren otogar esnafımızla sık sık toplantılar yapıp, sorunlarını dinledik ve çözümü konusunda çareler aradık. Herkesin üstünde hemfikir olduğu konulardan biri, yeni kentin vizyon"una uygun modern bir otogar yapımı oldu. Başta Belediye Başkanımız Bekir Kaya olmak üzere, esnafımız ve Van halkı yeni bir otogar yapımı için tam destek veriyor, bu nedenle yeni otogar yapımı projesi fizibilite ve yer tahsisi ile şehrimizin iklimine uygun bir proje hazırlama, alt yapı sorunu çözme çalışmalarına çok yakın bir zamanda başlanacaktır.
Ancak bu çalışmaların yaklaşık uzun süre süreceği öngörüldüğünden, mevcut otogarın revizyondan geçmeden hizmet verme şansı kalmamıştır. Bu nedenle otogarla ilgili sorunlarını dinlediğimiz esnaflarımızdan çözümle ilgili önceliklerimizi tespit edip, işe başladık. İşe başlarken yapacaklarımızı maddeler halinde sıralayarak aşama, aşama bitirmeye çalışacağız. Önceliklerine göre yaptığımız ve yapacaklarımızı özetle şöyle sıralayabiliriz.
Saha içerinde bulunan küçük ve büyük araçlar ile ticari taksiler için ayrı, ayrı yer tahsisi yaparak olası karışıklıkların önüne geçmiş olduk.
Boya ve bakım işlerinde kullanılmak üzere terminal içerinde hizmet veren 25 işyeri esnafından maddi ve manevi destekler aldık, bu desteklerinden dolayı esnaflarımıza ve emeği geçenlere belediye adına şükranlarımızı sunuyoruz.
Yılların vermiş olduğu yorgunlukla hizmet veren ve adeta tehlike sinyalleri vermekte olan elektrik tertibatını sil baştan revize ediyoruz.
Oluşan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için başta çatı ve saçak bakımını yaparak yeni ve temiz bir görüntü sağlamaya özen gösteriyoruz.
Özellikle özürlü vatandaşlarımız için esnaflarla görüşülerek, bir adet özürlü WC"si ile emziren anneler içinde bir adet emzirme odası mevcut olup, yeniden gözden geçirilerek eksikleri giderilmiş olacak.
Terminal işletmemizin giriş ve çıkışlarını daha iyi kontrol etmek ve oluşabilecek maddi kayıpları ortadan kaldırmak için uzaktan kumandalı açılır, kapanır bariyer sistemi kuracağız.
Terminal işletmemizin sahasında ve çevresinde bulunan yeşil alanların bakımı, onarımı tekrar gözden geçirilerek, vatandaşlarımızın huzur ve güveni için gereken çalışmalar yapılacaktır dedi.
Halkında takdirini kazanan Otogar revizyon çalışması otogarda bulunan vatandaşlar tarafından Belediye çalışanlarına destek verilerek teşekkür ettiler.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri