Vakıflar Genel Müdürülüğü’nden kiraya yüzde 27 zam

Vakıflar Genel Müdürlüğü, kiraya verdiği gayrimenkullere yüzde 27'ye varan oranlarda zam yaptı

EDİRNE- Vakıflar Genel Müdürlüğü, kiraya verdiği gayrimenkullere yüzde 27'ye varan oranlarda zam yaptı. Duruma tepki gösteren küçük ölçekli işletme sahipleri, yapılan zammın oranının düşürülmesi için Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi.

Edirne'deki Tarihi Arasta Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Bayrak, dükkan kiralarına yüzde 27 zam yapıldığını kaydederek, “Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bu kiraların düşmesi onun elindeymiş. Biz kiralarımızın düşmesini istiyoruz” dedi.

İşlerinin kötü gittiğini belirten Bayrak, “Biz buradan kiraların çıkmasını istiyoruz ama çıkmıyor. Bin lira değil, 2 bin lira bile öderiz ama çıkmıyor kiralar. İş yapabilsek 2 bin lira ödemeye hazırız. Biz bu kiraları nasıl ödeyeceğiz? Arasta'da 80 dükkan var. Aylık kirası bin ile 5 bin lira arasında değişiyor” diye konuştu.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı