Uyuşturucu kullanan pilot kovuldu

Yakutia Havayolu'nun Magadan-Moskova seferinde 'marihuana' kullanan kaptan pilotun kovulduğu bildirildi.

İSTANBUL - Rusya'da Yakutia Havayolu şirketinin Magadan-Moskova seferi öncesinde kokpit ekibine yapılan testlerde kaptan pilotun uyuşturucu kullandığı belirlendi. Şirket, 32 yaşındaki pilotu işten çıkardığını bildirdi.
Rusya Sivil Havacılık Dairesi yetkilisi Alexander Bulgakov, "Uçuş öncesi sağlık kontrolleri yapmak amacıyla incelediğimiz bu kişi uçuş emniyeti açısından çok tehlikeli bir durumdaydı. Büyük bir faciadan döndüğümüzü düşünüyorum" dedi.
Yetkili, kaptan pilotun hareketlerindeki değişim nedeniyle testlerin yapıldığını, 'marihuana' adlı uyuşturucunun etkisiyle kan basıncı ve nabzının aşırı yükseldiğini ifade etti.
Havayolu şirketi ise pilotun daha önce uyuşturucu kullandığını fark etmediklerini ancak olay sonrası işten çıkartıldığını duyurdu.

UÇUŞ ÖNCESİ TESTLER ÇOK ÖNEMLİ
Kayıtlar ABD'de 1995-2004 yılları arasında yaşanmış çeşitli uçuş kazalarında ölen 3 bin 200 pilotun otopsi sonuçlarında; 74 pilotun Marihuana, 24 pilotun Kokain, 17 pilotun da Amfetamin'e rastlandığını gösterdi. Türkiye'de de bir havayolu şirketi pilotunun; uyuşturucu nedeniyle Ege Üniversitesi Tıp Fak Hastanesi psikiyatri kliniğinde tedavi gördüğü klinik yöneticisi tarafından açıklanmıştı.
Yine ABD'de Şikago seferi öncesinde polis tarafından alkol testine alınan pilotun, alkol limitini 3 kat aştığı belirlenmiş, ardından 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Manşetler

Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu