Ürdün Havayolları sosyal medyada

Ürdün Kraliyet Havayolları sosyal medyada geliştirdiği dil ile marka bilinirliğini arttırmayı hedefliyor ve başarmış gibi görünüyor.

AMMAN - Ürdün Kraliyet Havayolları, Royal Jordan son dönemde sosyal medyada yaptığı viral reklamlarla gündeme geliyor.Amerika Birleşik Devletleri’nin uçaklarda tablet ve dizüstü bilgisayar yasağından sonra yapılabilecek 12 eğlenceli şey listesi yayınlayan şirket Fransa seçimlerine de kayıtsız kalmadı. Şirketin sosyal medya ekibi yaptıkları paylaşımlarla esprili bir şekilde aşırı sağı eleştirdi.

Bölgesel gelişmeler üzerinden geliştirdikleri dil ile marka bilinirliğini arttırmayı hedefleyen havacılık devi bunu başarmış gibi görünüyor. Şirketin sosyal medya hesaplarını yöneten Halil Attiyeh beklentilerin üzerinde ilgi gördüklerini belirtiyor:
“Kısa süre içerisinde Ürdün Kraliyet Havayolları kampanyaları 600 milyondan fazla izleme ve geri dönüş aldı. Bu beklentilerimizin çok üzerinde bir rakam.”
Ürdünlü şirket daha önce de ABD’nin bazı Müslüman ülkelere koyduğu seyahat yasağını eleştirmişti. Fakat şirketin pazarlama direktörü Server Aydın ise siyasi ilişkilere karışmadıklarını belirtiyor:
“Öncelikle politik bir şirket olmadığımızı belirtmeliyim. Hiç bir ülkenin politikasına müdahalede bulunmuyoruz. Fakat şu anda ayrımcılık sorunuyla karşı karşıyayız. bu sadece havacılık sektörü ve son 3,5 ayla sınırlı değil.”
Şirket hazırladığı bir reklam filminde sadece politikacıların değil batılı yolcuların da Ortadoğulu görünümlü yolculara karşı gösterdiği önyargılı tutumları eleştirmişti.
 

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu