Ünlü matador Barrio'nun ölümü

Teruel kasabasında düzenlenen boğa güreşinde, ödüllü bir matador, canlı yayında binlerce kişinin gözü önünde feci şekilde can verdi.

TERUEL- İspanya'nın doğusundaki Teruel kasabasında düzenlenen boğa güreşinde, ödüllü bir matador, canlı yayında binlerce kişinin gözü önünde feci şekilde can verdi. Victor Barrio, boğanın ölümcül boynuz darbesiyle ağır yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan 29 yaşındaki matador için artık doktorların yapacağı bir şey kalmamıştı.









İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Barrio’nun eşi Raquel Sanz da arenada müsabakayı izleyenler arasındaydı.+El Espanol yayın organının haberinde, Barrio ile 2014 yılında hayatını birleştiren Sanz, eşini yerde hareketsiz yatarken görünce adeta yıkıldı.
İspanya’da meşhur boğa koşularında ölümler görece yaygın. Her yıl yaklaşık 10 ölüm yaşanıyor. Ancak bu yüzyılda şimdiye dek hiçbir profesyonel matador, arenada hayatını kaybetmedi.
Haberde, son ölümlü vakanın 1985 yılında yaşandığı aktarıldı. Jose Cubero Yiyo adlı matador, Madrid’de bir boğa güreşi müsabakasında öldü. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Barrio için taziye dileklerini iletti.
Kurallar gereği yaklaşık 550 kilogram ağırlığındaki Lorenzo adlı boğanın soyu kurutulacak. Bunun için de Lorenzo’nun annesi mezbahaya gönderilecek.

 

SaveSave

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”