İSTANBUL- Tüm Aşçılar Federasyonu TAF"a bağlı Avrasya Aşçılar Derneği (AVADER) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Yüksel, son zamanlarda yaşanan istifalar ve şikayetler üzerine açıklama yaparak AVADER başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Ümit Yüksel açıklamasında AVADER"de genel kurul sürecinin başladığını belirterek Tüm Aşçılar Federasyonu, Türkiye Aşçılar Milli Takımı ve Türk Aşçısını temsil etmek üzere yapılacak organizasyonlarda bundan sonra daha fazla yer almak adına dernek başkanlığına aday değilim dedi.
Ümit Yüksel'in açıklaması şöyle:
."Kamuoyuna Duyurulur,
21 Aralık 2010 Salı günü Avrasya Aşçılar Derneği yönetim kurulu toplantısında son günlerde basında yer alan istifaları değerlendirmek üzere toplandık. Özellikle Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) içerisinde yer alıp basında derneğin malzeme yapılması ve yıpranması beni yönetim kurulu başkanı olarak çok rahatsız etti. Basın yolu ile istifa ettiklerini bildiren arkadaşlarımız derneğimize bir dilekçe ile istifalarını bildirmemişlerdir. Bununla beraber istifaların camiamız gündemini meşgul etmektedir. Dernekler Kanunu'na göre basında yapılan açıklamalı istifanın kabul olmadığı bilinmektedir ve arkadaşlarımız istifa etmekten vazgeçtiklerini belirtmişlerdir.
Kamuoyunda derneğimize olan güvenin zedeleneceği ve ayrıca istifa etmiş gibi gözüken bu arkadaşlarımızın yanlış davranışlarından ötürü beraber çalışamayacağımız kararı verdim ve Avrasya Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden 21.12.2010 Salı günü istifa etmiş bulunmaktayım.
Tüm Aşçılar Federasyonu, Türkiye Aşçılar Milli Takımı ve Türk Aşçısını temsil etmek üzere yapılacak organizasyonlarda bundan sonra daha fazla yer almak adına Dernek Başkanlığına aday değilim. Bu süreç itibari ile sadece Türk Mutfağı üzerine daha fazla araştırma ve çalışma içerisinde bulunmak ilk önceliğim olacaktır.
Olağanüstü Genel Kurul Süreci böylece başlamıştır."
Saygılarımla,
Ümit Yüksel
Manşetler
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL