Uluslararası Medya ve Turizm

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması 19 ile 21 şubat 2010 tarihleri arasında, Antalya'da gerçekleştirilecek.

ANTALYA- TURÇEV'in Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlediği Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması 19 ile 21 şubat 2010 tarihleri arasında, Antalya'da gerçekleştirilecek.
Turizm Çevre ve Kent Gazetecileri Derneği TURÇEV'in Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlediği ve 52 ülkeden gazetecilerin katılacağı Uluslararası Turizm ve Medya Buluşması 19-21 Şubatta, Antalya'da gerçekleştirilecek.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın vereceği resepsiyonla başlayacak olan etkinlikte, turizm sektörünün medyadan beklentileri ile medyanın sektörle olan ilişkisi irdelenecek.
Yabancı gazetecilerin katılımıyla Türk turizminin yeri ve imajına katkı sağlamakk üzere atölye çalışmaları ve özel oturumların da düzenleneceği etkinlik kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Türkiye sunumu gerçekleştirerek kültürel değerler hakkında bilgi verecek, Antalya Büyükşehir Belediyesi de etkinliğe katılacak olan gazetecilere kültür turu düzenleyecek.

İSTANBUL İÇİN ÖZEL SUNUM
Etkinlik çerçevesinde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul'un coğrafi konumu ve binlerce yıllık kültürel mirasıyla dünya metropollerinin arasındaki ayrıcalıklı konumunun anlatılacağı özel sunum, Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü de Türkiye'de yerleşik medya mensupları için sağlanan kolaylıklar hakkında yabancı medya mensupları için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.
Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmacısı olarak katılacağı etkinlik kapsamında, Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan, Kültür Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Vekili İbrahim Yazar, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Karabük Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Mustafa Ünal, Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı, TUI Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner, TRT Turizm Yayınları Kanalı koordinatörü Hudai Yılmazkan, Türkiye Otelciler Federasyonu İkinci Başkanı, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır da sunum ve panellerle Türk turizmini anlatacak.
Buluşma kapsamında İspanya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Samuel Martın Barbero, Arap Gazeteciler Derneği Başkanı Sateh Nourreddıne, Avrupa Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Doğan Tılıc ve çok sayıda ulusal ve uluslararası medya kuruluşu temsilcisi panel ve atölye çalışmalarına katılacak.

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu