Uludağ yeni vizyon kazanacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ Milli Parkı Fikir Projesi ile Uludağ`ın yepyeni bir vizyon kazanacağını ve dört mevsim kullanılabilir hale geleceğini söyledi.

BURSA- Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ Milli Parkı Fikir Projesi ile Uludağ`ın yepyeni bir vizyon kazanacağını ifade etti ve yörenin dört mevsim kullanılabilir hale geleceğini bildirdi. 
Uludağ Milli Parkı Fikir Projesi Tanıtım Toplantısı bugün Ankara'da gerçekleştiriliyor.
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı toplantı ile ilgil olarak bir açıklama yayınlayan Bursa Valisi Şahabettin Harput, projeyle Uludağ`ın yepyeni bir vizyon kazanacağını ifade etti ve yörenin dört mevsim kullanılabilir hale geleceğini bildirdi.
Göreve geldiği günden beri Uludağ`ın yeni bir vizyona kavuşturulmasını sağlamak üzere çaba gösterdiklerini kaydeden Vali Harput ``Silüet projesinin uygulanmasıyla Uludağ yeni bir döneme girecek,`` dedi.
Silüet projesinin birkaç güne kadar netleşeceğini bildiren Harput, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Silüet projesi Uludağ I. Bölge'nin nihai şeklinin alınmasıyla alakalı korunum ve kullanım maksadıyla hazırlanan bir projeydi. Bu proje ihale edilmiş, 20 proje uygun görülmüş, vatandaşların görüşleri alınmış, nihai karar için bir toplantı yapılacağını daha önceden söylemiştik. Çevre ve Orman Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve bu bakanlıkların bürokratlarının da iştirakiyle Uludağ'ın geleceği nihai karara bağlanacak. Özellikle Uludağ'da kamunun kullanılmayan bir kısım otellerini mümkün mertebe azaltılması ve Uludağ'ın otopark, sosyal tesisler konusunda ortak sorunu vardı. Tüm bunlar toplantıda karara bağlanarak Uludağ'ın önümüzdeki sezon için istediğimiz şekle gelmesi konusunda tarihi bir karar alınacak. Uludağ bundan sonra son şeklini alacak silüet projesinin uygulanmasıyla yeni bir döneme girecek. Bunu çok önemsiyoruz. Uludağ ile alakalı spor tesisleri, II Bölge'deki Karinna Otel'in ön kısmında spor sahaları, tenis kortları, diğer sportif amaçlı merkezler projelendiriliyor. Bizzat Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile görüştüm. Uludağ'ı biz sadece kışın kullanmak istemiyoruz. Uludağ'ın yaz için de fonksiyonel olması, yerli ve yabancı spor kulüplerinin kamp yapması için de Uludağ'ın daha etkin hale gelmesi için de önem arzediyor. Burayla alakalı teklifmizi yaptık. Bu alan Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesindedir. Konuya Bakan Başesgioğlu da sahip çıkıyor. Oraya spor tesislerinin yapılması kabul edildiğinde yeni bir dönem başlatmış olacağız."

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu