Ukrayna'nın gönderdiği yangın uçakları 10 gün Türkiye'de kalacak

Ukrayna’nın orman yangınları ile mücadelesinde Türkiye’ye yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçaklarının, 30 Temmuz 2021 itibarıyla göreve başladı.

KIEV - Ukrayna’nın orman yangınları ile mücadelesinde Türkiye’ye yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçaklarından ilk görüntüler paylaşıldı. 30 Temmuz 2021 itibarıyla uçakların 10 gün boyunca Türkiye’de kalmaları öngörülüyor.

Ukrayna’nın orman yangınları ile mücadelesinde Türkiye’ye yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçaklarının, 30 Temmuz 2021 itibarıyla göreve başladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 29 Temmuz 2021’de gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin akabinde, Erdoğan’ın şahsi ricası üzerine Türkiye’deki geniş çaplı orman yangınları söndürmede Türk itfaiyecilere yardım etmeleri için Ukrayna Acil Durum Devlet Servisine ait 2 adet AN-32p tipi yangın söndürme uçağı Türkiye’ye gönderildi.

Ukrayna devletinin dost Türkiye ve Türk halkına doğal afetle mücadelede insani yardım amacıyla gönderdiği yangın söndürme uçakları 30 Temmuz 2021 tarihinde saat 18.00 sıralarında Alanya’nın Gaziosmanpaşa havalimanına iniş yaparak aynı günün akşamı yangınları söndürmek için uçuşlar gerçekleştirdiler.

Bugün, 31 Temmuz’da Ukraynalı ekiplerin Antalya’da devam eden yangınları söndürmek için Türk meslektaşları ile omuz omuza çalışmalarına dair görüntüler paylaşıldı. Ukrayna uçaklarının Türkiye’de on gün kalması öngörülüyor.

UKRAYNA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: “UKRAYNALI PİLOTLAR, ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE’YE YARDIM ETMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’de faaliyet gösteren Ukrayna yangın söndürme uçaklarından görüntüleri sosyal medya üzerinden şu ifadelerle paylaştı: “Ukraynalı pilotlar, orman yangınları ile mücadelede Türkiye’ye yardım etmeye devam ediyorlar. Komşu dost ülkenin diplomatları ve vatandaşları olarak Türk toprağının yanmasına çok üzülüyoruz. Cesur pilotlarımızın çabalarıyla bu felaketin en yakın zamanda biteceğini umuyoruz.”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 29 Temmuz 2021’de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye genelinde etkisini gösteren yangınlarla ilgili taziye mesajı vererek, Ukrayna’ya ait yangın uçağını 30 Temmuz’da Türkiye’ye göndereceklerini duyurmuştu.

Manşetler

Tarihi Deveciler Hanı otel olarak hizmet verecek
İspanya turizminde kuraklık tehdidi
Easyjet uçuş rotasına Antalya ve Dalaman'ı da ekledi
Hakan Saatçioğlu: Turizmciler maliyetler ve döviz kuru nedeniyle mağdur
Turizmciler: TÜRSAB Başkanı ne yapmak istiyor?
THY’den KKTC’ye sağlık turizmi indirimi
Alman turistleri Yunanista'na kaptırmayalım!
Alanya'nın fıstıklı limonatası tescillendi
Princess Cruises 2026 Yılında Avrupa'ya Beş Gemi Gönderiyor
 800 yıllık Obruk Hanı, otel hizmeti verecek