Ucuz uçak bileti geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın verilerine göre havayollarının bilet fiyatında yaklaşık 1.3 milyar dolar (3 milyar lira) indirime gidilecek.

İSTANBUL- Petrol ve motorin fiyatındaki düşüşle kâra geçen havayolu şirketleri, uçak biletlerinde indirime gidiyor. Ham petrol fiyatlarının 110 dolardan 80 dolara gerilemesi sürücülerin ardından havayolu şirketlerini de sevindirdi. Bu sayede kârlılık oranlarını artıran şirketler, yolculara da beklenen indirim müjdesini verdi.

Yakıt fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüş 1 saatlik uçuşta maliyetleri koltuk başına 3 dolar azaltıyor. Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu hesaptan yola çıkarak bilet fiyatında 9 dolar (yaklaşık 20 lira) indirime gideceklerini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın verilerine göre geçen yıl 150 milyon yolcu taşıyan havayollarının bilet fiyatında yaklaşık 1.3 milyar dolar (3 milyar lira) indirime gidilecek.

 

YOLCU SAYISI PATLAYACAK

Bilet fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüşün yolcu sayısını yüzde 5 artıracağını dile getiren Ersoy, bu indirimlerin orta vadede devam edeceğini de ifade etti. Bu oran da yolcu sayısının en az 22.5 milyon artacağını gösteriyor.

 

İNDİRİM BİR KAÇ AY İÇİNDE

Özel bir havayolu şirketi sahibi Ali Sabancı, “Petrol fiyatları hızla geriliyor. Ancak bunun uçak biletlerine yansıması birkaç ayı bulacaktır” dedi. CNBC-e’ye konuşan Sabancı, bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Nasıl petrol hızla yükseldiğinde fiyatlar bir anda yükselmiyorsa, düşüşlerin de yansıması biraz zaman alacaktır.”

HAMDİ TOPÇU NE DEMİŞTİ?

Petrol fiyatı 88 dolara gerilediğinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, düşüşün bilet fiyatlarına indirim olarak yansıyabileceğini söylemişti. Hamdi Topçu’nun bu sözlerinden sonra petrol fiyatı daha da düştü ve 80 dolar sınırına geldi. Aynı zamanda bu süre içinde dolar ve euro kurunda da hatırı sayılır bir yükseliş olmadı.

Millet

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?