Ucuz şarap turizme zarar veriyor

Pamukkale şarapları temsilcisi Hayri Ramazanoğlu otellerde 'her şey dahil' sisteminde verilen ucuz şarapların Türk şarasına verer verdiğini söyledi.

LONDRA-  Londra'da Türk şaraplarını tanıtmak amacıyla verilen resepsiyonda, Pamukkale şarapları temsilcisi Hayri Ramazanoğlu, otellerde uygulanan 'her şey dahil' sisteminde çok ucuz şaraplar kullanıldığını, bunun da Türk şaraplarının imajını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Türkler için yemekte ekmek neyse Avrupalı için de şarabın o olduğunu belirten Ramazanoğlu, Şarap olmadan turizmin de olamayacağını söyledi.

Turizm sezonu yaklaşırken, Londra Türk şaraplarını tanıtmak amacıyla düzenlenen gecede, Hükümete sitem vardı. Pamukkale ve Melen şaraplarının tanıtıldığı resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pamukkale şarapları temsilcisi Hayri Ramazanoğlu, Anadolu'nun şarabın ilk üretildiği topraklar olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin, dünyadaki en büyük beşinci üzüm üreticisi ülke olduğuna dikkat çeken Ramazanoğlu, buna rağmen şarap üretiminde çok sonlarda olduğumuzu vurguladı.

Türkiye'de üzümün 300 gün güneş gördüğünü, bunun özelikle kırmızı şarap için çok önemli olduğunu belirten Ramazanoğlu, ancak üretim sürecinde hükümetten destek alamadıklarında hatta vergiler nedeniyle son derece zor durumda kaldıklarını söyledi.

 

-'ŞARAP OLMADAN TURİZM OLMAZ'-

Hükümetin turizme verdiği önemi hatırlatan Hayri Ramazanoğlu, 'bunu çok net söylüyorum, şarap olmadan turizm olmaz' dedi. Türkler için yemeklerde ekmek ne kadar önemliyse, Avrupalı için de şarabın o kadar önemli olduğunu söyleyen Ramazanoğlu, bu nedenle Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin Türk şarabıyla tanışmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Bir dönem gündeme gelen kırmızı sokak projelerinin gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin imajına çok büyük darbe vuracağını da belirten Ramazanoğlu, 'Yabancı bir turiste sadece bu sokakta içki içebilirsiniz denildiğini düşünsenize. O turistin aklında nasıl bir Türkiye görüntüsü doğar çok merak ediyorum. Bir Türk'e, sadece bu sokakta ekmek yiyebilirsin demek gibi' dedi.

 

-'HER ŞEY DAHİL ŞARABA ZARAR VERİYOR'-

Türkiye artık çok yaygın bir şekilde uygulanmaya başlayan her şey dahil sistemi tatilin de Türk şarabına zarar verdiğini belirten Hayri Ramazanoğlu, bu sistemdeki otellerdin maliyeti kısmak için çok ucuz şaraplar kullandığını, bu şarapları tadan turistlerin ise gerçek Türk şarabının kalitesini anlayamadan ülkelerine döndüğünü söyledi.

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı