Uçaklarda sıvı yasağı başlıyor

Hava yolu ile seyahat edecek yolcuların uçak içinde yanlarına alacakları el veya kabin çantalarında taşıyabilecekleri şahsi sıvılarda kısıtlamaya gidiliyor.

ANKARA- Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı kuralları gereğince hava yolu ile seyahat edecek yolcuların uçak içinde yanlarına alacakları el veya kabin çantalarında taşıyabilecekleri şahsi sıvılarda kısıtlamaya gidiliyor. 
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün hava meydanlarına gönderdiği genelgeye göre Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı kuralları gereğince 1 Mart'tan itibaren hava yolu ile seyahat edecek yolcuların uçak içinde yanlarına alacakları el veya kabin çantalarında taşıyabilecekleri şahsi sıvılarda kısıtlamaya gidiliyor.
Gümrüksüz mağazadan (duty free shop) veya uçuş esnasında satın alınan sıvı ürünler ancak, görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konulması ve poşetin ağzının yapıştırılması halinde taşınabilecektir. Her yolcu 1 adet plastik poşet taşıyabilecek ve poşet içerisine konulan her bir ürün maksimum 100 mililitre olacaktır.
Ayrıca, son varış noktasına başka bir havaalanında aktarma yaparak seyahat ediliyorsa son inilecek havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasının açılmaması gerekiyor. Aksi halde aktarma yapılan alanda poşetin içeriğine el konulabilecek.

KISITLAMAYA DAHİL OLAN BAZI MADDELER
Su, şurup, içki dâhil her türlü sıvı; kremler, losyonlar, yağlar, parfümler, maskara, deodorantlar, her türlü macun kıvamındaki maddeler, kontak lens sıvıları, şampuanlar ile bu maddelere benzeyen diğer maddeler.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri