Uçaklar nerede rötar yapıyor?

Forbes dergisi, Mumbai ve Yeni Delhi havalimanlarının dünya genelinde en çok rötarla karşılaşılan iki havaalanı olduğunu bildirdi.

İSTANBUL- Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da hava trafiğindeki gecikmeler her yıl biraz daha artıyor. Forbes dergisi, Mumbai ve Yeni Delhi havalimanlarının dünya genelinde en çok rötarla karşılaşılan iki havaalanı olduğunu bildirdi.
Raporda, Mumbai Uluslararası Catrapati Sivaji Havalimanında, 2008'de uçakların sadece yüzde 49.9'unun vaktinde iniş yapabildiği belirtiliyor. Yeni Delhi'nin Uluslararası Indira Gandi Havalimanı'nda uçakların yüzde 50.9'nun vaktinde iniş gerçekleştirebildiği ifade ediliyor. Bangalore Uluslararası hava limanı da gecikmenin yaşanmadığı uçuşlara ev sahipliği yapan havaalanları listesinde son sıralarda yer alıyor.
Yeni Delhi ve Mumbai kentlerinde sık yaşanan sise dikkat çeken uzmanlar, 2007-2008 yılında hava trafiğinin dünya genelinde yüzde 4 ila 6 arasında büyüdüğünü, Hindistan'da ise büyümenin yüzde 28 oranında gerçekleştiğini hatırlatıyorlar.

Manşetler

Berlin'de çöp toplayan turistlere ödül verilecek
Etihad, kedi ve köpekle seyahat getiriyor
Schengen'i al, başka ülkede gez'e ret ihtimali arttı
Titanic'ten sağ kurtulan yolcunun can yeleği 114 yıl sonra satışta
Antalya yağlı pehlivan güreşlerinin yaşatıldığı şehir
San Remo'nun direktörü, İtalya'nın yeni Turizm Bakanı oldu.
Antalya'da Konyaaltı sahili temizlendi
Avrupalı bir kruvaziyer şirketi Dominik'te homeport kuruyor
Manavgat'ın Coğrafi İşaretli Altın Susamı Zirvede tanıtıldı
Antalya'da 23 Nisan coşkusu Satranç Turnuvasıyla başladı