Tuzla'nın marinası 2015’te

Via Grubu, bu kez Tuzla sahilinde, içinde su oyunları eğlence parkının da yer alacağı yeni bir marina projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor

İSTANBUL - İstanbul’un Avrupa yakasında temalı eğlence parkı ve alışveriş merkezi Vialand’ı inşa eden Via Grubu, bu kez Tuzla sahilinde, içinde su oyunları eğlence parkının da yer alacağı yeni bir marina projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Gökyüzünden bakıldığında Çupra balığına benzeyen marina 850 yat barındıracak.
İstanbul’un bir dönem sayfiye yerlerinden olan, ardından tersaneler bölgesine dönüştürülen Tuzla’ya 250 milyon dolarlık yatırımla yeni bir marina yapılıyor.



Via Properties ve Gürsoy Grup tarafından hayata geçirilecek Tuzla Marina Projesi ile ilgili çalışmalara 4 ay önce başlandı.
2015 yılına yetiştirilmesi hedeflenen marina arazisinin yüzde 25’i İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 75’i Tuzla Belediyesi’ne ait.
18 ay sonra tamamlanacak marinanın yatırım maliyeti 250 milyon dolar olacak. Proje ile Tuzla’nın yılda 25 milyon ziyaretçi ağırlaması hedefleniyor.
120 milyon 750 bin liraya 30 yıllığına Via Properties’e kiralanarak “kullanım hakkı” verilen projede, 850 yat kapasiteli bir marinanın yanı sıra alışveriş merkezi, 5 yıldızlı lüks otel ve su oyunları eğlence parkı yer alacak.
2 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen proje, gökyüzünden bakıldığında bir Ege balığı olan Çupra gibi görünecek.

DenizHaber

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?