TÜSİAD'ın yeni başkanı Ozan Diren oldu

TÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Ozan Diren 165 oyla başkanlığa seçilirken, Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevine Ömer Aras yeniden getirildi

İSTANBUL - TÜSİAD Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Ozan Diren 165 oyla başkanlığa seçilirken, Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevine Ömer Aras yeniden getirildi.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda, başkanlık için tek aday olan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Diren, yapılan oylama sonucunda yeni başkan seçildi. Diren, 165 oy aldı.

Diren, 2026–2027 döneminde görev yapacak.

Yeni dönemde Orhan Turan, Ömer Koç, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner, TÜSİAD YİK Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenecek.

Diren: Yoğun ve kararlı bir çalışma yürüteceğiz

Genel kurulun ardından değerlendirmelerde bulunan Ozan Diren, yeni görevine ilişkin olarak, başkanlık sorumluluğunu büyük bir motivasyonla üstlendiğini belirtti. Diren, “Önümüzdeki dönemde TÜSİAD olarak yoğun ve kararlı bir çalışma yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. Diren, Türkiye ekonomisinin daha güçlü ve rekabetçi bir yapıya kavuşturulmasının önemine dikkat çekerek, sürdürülebilir büyümeyi ve kalkınmayı merkeze alan bir ekonomik çerçevenin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Asil liste de şekillendi

Yeni dönemde TÜSİAD yönetiminde yer alması beklenen asil liste de şekillendi.

Buna göre, Ozan Diren’in başkanlığındaki yönetimde Meltem Uslu Akol, Elif Çoban, Bülent Ozan Diren, Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Azmi Gümüşlüoğlu, Aslıhan Güreşçier, Perihan İnci, Şerafettin Karakış, Ömer Mert, İbrahim İzzet Özilhan, Ahu Serter ve Feyyaz Ünal yer alacak.

OZAN DİREN 165 OY ALDI

Konuşmaların ardından seçim yapıldı. Seçimde Ozan Diren 165 oy alarak TÜSİAD başkanlığına seçildi.

Diren, 2026-2027 döneminde görev yapacak. Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevine yeniden Ömer Aras getirildi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı