TÜROFED: Turizm küçülemez

Türk turizminin küçülmeye tahammülü olmadığın belirten TÜROFED'den Osman Ayık ^Büyüme trendini devem ettirmesi gerekiyor" dedi.

ANTALYA - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) eski Başkanı Osman Ayık, bu yıl, geçen yıla göre turizmin Türkiye genelinde yüzde 1.1 oranında büyürken, Antalya bölgesinde yüzde 6'lık bir düşüş yaşandığını söyledi.
Osman Ayık, bu yıl turizmde Antalya'da yüzde 6'lık düşüş olmasına rağmen Türkiye genelindeki artışın sevindirici olduğuna dikkati çekerek, "Dünyada yaşanan büyük ekonomik krize rağmen Türkiye genelindeki turist sayısı artışı sevindirici. Turizmde rakip ülkelere baktığımızda onlardaki düşüş çok daha büyük" dedi.
Türk turizminin küçülmeye tahammülü olmadığına işaret eden Ayık, "Türk turizminin 10 yılda ortaya koyduğu büyüme trendini devem ettirmesi gerekiyor. Türk turizminin büyümeye ihtiyacı var. Turizmdeki büyük hedefleri yakalamak için küçülmemek lazım. Son 10 yılda yakalanan büyüme trendi devam ettirilmelidir" diye konuştu.
Turizmin büyüme trendini sürdürmesi için gelecek yıl için çok ciddi çalışma yapılması gerektiğini anlatan Ayık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gelecek yıl için şimdiden hazırlanmalıyız. Planlamalar yapıp, tanıtıma ağırlık vermeli, gelecek yıl için gerekli tedbirler alınarak küçülme mutlaka büyümeye dönüştürülmeli. Bunda dünyadaki ekonomik göstergelerin etkisi var. Dünya ekonomisi 2010 yılında küçülmeden pozitife doğru gelişme gösterirse dünya turizm olumlu etkilenir. Türk turizminin krizden çok az etkilenmesinin nedeni, rakiplerimize göre otel fiyatlarımız daha ucuz ve her şey dahil sistemini iyi uygulamamızdır."
Antalya bölgesine turistlerin ağırlıklı olarak Batı Avrupa, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan geldiğini vurgulayan Ayık, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu yıl ekonomik kriz nedeniyle Batı Avrupa pazarında biraz daralma var. İngiltere ve İskandinavya ülkelerinin pazarında ise artış oldu. Rusya ve Bağımsı z Devletler Topluluğu ülkeleri ekonomik krizden çok etkilendi. Bu ülkelerden gelen turistlerde de büyük daralma var. Ayrıca en büyük pazarlardan biri olan iç pazarda beklenen hareket olmayınca Antalya bölgesindeki turist sayısında azalma oldu."

Manşetler

En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor
Müziğin ustaları '' Ustalara Saygı'' konseriyle anılacak!
Alanya Taşatan'da kar da mahsur kalan araçlar kurtarıldı
ETİK, TÜROFED: Turizm yasaklarla değil, rekabetle büyür
2025’te doğal afetler faturası 260 milyar dolara ulaştı
Çin’de sınır aşırı seyahatler 2025’te yüzde 14,2 arttı
Nevares Sarayı’nı lüks bir enoturizm merkezi oluyor
Geleceğin tatili: 100 yıl sonra nasıl seyahat edeceğiz?