TÜROFED: Özel okullar uymuyor

TÜROFED Bakanlar Kurulu’nun, okulların 24 Eylül 2009 tarihinde açılması ile ilgili karara özel okulların uymayacağı bildirdi.

ANTALYA- TÜROFED Bakanlar Kurulu"nun, okulların 24 Eylül 2009 tarihinde açılması ile ilgili karara özel okulların uymayacağı bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, “Açıklanan ekonomik önlem paketlerinden umduğunu bulamayan turizm sektörüne bir darbe de özel okullardan geldi.”
Barut, konuyla ilgili şunları söyledi: “Açıklanan paketlerden henüz somut bir destek alamayan turizm sektörü sadece ilköğretim okullarının açılışının 2 hafta ileri alınmasıyla avunuyordu. Tüm sektörün müteşekkir olduğu bu erteleme, ramazan ayında düşüş yaşayan iç turizmin kayıplarını telafi etmek için planlanmış çok doğru bir adımdı. Ama özel okulların bu ertelemeye uymayacakları kararı turizmcilerde bir kere daha hayal kırıklığı yaşatmıştır.
Beklentimiz özel okulların da planlandığı gibi 24 Eylül"de açılmasıdır. Özel okulların içinde olmadığı bir erteleme iç turizme beklenen katkıyı sağlayamayacaktır. Tüm yetkililerden beklentimiz bu durumun acilen tekrar gözden geçirilmesidir.”

Manşetler

En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor
Müziğin ustaları '' Ustalara Saygı'' konseriyle anılacak!
Alanya Taşatan'da kar da mahsur kalan araçlar kurtarıldı
ETİK, TÜROFED: Turizm yasaklarla değil, rekabetle büyür
2025’te doğal afetler faturası 260 milyar dolara ulaştı
Çin’de sınır aşırı seyahatler 2025’te yüzde 14,2 arttı
Nevares Sarayı’nı lüks bir enoturizm merkezi oluyor
Geleceğin tatili: 100 yıl sonra nasıl seyahat edeceğiz?