Türkmenistan, Hazar Denizi'nde liman inşa edecek

Türkmenistan, Özbekistan'ın uluslararası taşımacılık ve ticareti için Hazar Denizi'nde uluslararası bir liman inşa edecek.

AŞKABAT - Türkmenistan, Özbekistan'ın uluslararası taşımacılık ve ticareti için Hazar Denizi'nde uluslararası bir liman inşa edecek.Hazar Denizi'nde önemli bir gelişme yaşandı. Türkmenistan, denize ulaşımı ve sınırı olmayan Özbekistan'ın uluslararası taşımacılık ve ticareti için harekete geçti.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov 2 Mayıs 2023 tarihinde Aşkabat'ta düzenlenen Uluslararası Taşımacılık Forumu'nda Özbekistan için Hazar Denizi'nde uluslararası bir liman inşa edileceğini açıkladı.

Özbekistan Ürünleri Hazardan Dünyaya Yayılacak

Özbekistan ürünleri, bu liman aracılığı ile Avrupa'ya, Kafkasya'ya, İran'a, Umman'a ve Basra Körfezi'ne ulaştırılacak. Bununla birlikte Özbekistan'dan gelen tırlar, Hazar Denizi yolu ile dünya ekonomisine katkı sağlayacak.

Özbekistan, Rusya Ve İran Dışında Alternatif Arıyor

Geçen yıl Kasım ayında Özbekistan'ın dış ülkelere olan ihracatını artırmak için Letonya'daki Ventspils Limanı'nı kullanmayı planladığı bildirilmişti. Ayrıca Özbekistan, yurt dışına açılmak için Rusya ve İran dışında alternatif yollar arayışını sürdürüyor. Temmuz 2021'de Pakistan ile imzalanan Transit Ticaret Anlaşması da bu yönde atılan adımlardan biri olarak biliniyor.

Manşetler

Kapatılan 4 bini aşkın otelin kapısı açılıyor
Alanya'da 178 Slovakyalı turist çiçeklerle karşılandı
Asya Seyahat Endüstrisi, Cakarta’da buluşuyor
Web sitelerine Bakanlıktan 2 yıllık erişilebirlik onayı
Elmalı'nın Canları kültür ve inanç turizmine kazandırılıyor
Turizmde rezervasyonlar iptal ediliyor
China Eastern Türkiye, Kazakistan ve Fransa'ya uçuş ekliyor
Air Transat Toronto İstanbul arasında uçuş başlatıyor
Turizmde alarm zilleri çalıyor, acil önlem çağrısı
THY İspanyol Air Europa’ya ortak oluyor