Türkiye'ye gelen Amerikalılar

Türkiye'yi 2006 yılında 532,419 Amerikalı turistin ziyaret ettiği belirtilerek 2007'ye göre yüzde 21.4 oranında artış olduğu bildirildi.

Ünal Başusta-Türkiye Turizm Dış Haberler


NEW YORK- Türkiye’ye gelen Amerikalı turistte %21.4 oranında artış olduğu belirtildi. Türkiye’nen New York Konolosluğundan verilen bilgiye göre Türkiye’nin 2007 yılında 646,376 turist ziyaret etti. 2006 yılında 532,419 Amerikalı turistin ziyaret ettiği belirtilerek 2007'ye göre yüzde 21.4 oranında artış olduğu bildirildi.
Artışın nedenleri arasında ulaşım kolaylıkları ve yapılan tanıtımların etkisinin bulunduğu bildirildi. Amerikalı turistlerin özellikle Antalya ve iç Anadolu bölgesinde kültür turlarına ve inanç turlarına rağbet ettikleri gözlendi. Amerikalılaın büyük çoğunluğunun Kapadokya, Side, Manavgat ve Alanya yöresini beğendikleri bildirildi.
Ayrıca Amerika'd bulunan bir çok organizsyonun programlarına Türkiye aldıkları, tarih ve kültür turlrı için planlma yaptıkları belirtildi.

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı