Türkiye'nin İlk Doğa Turizm Fuarı

Türkiye'nin ilk doğa turizm fuarı AN FAŞ Fuarcılık'ın bu yıl Antalya Expo Center'da TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 14-16 Kasım'da yapılıyor.

ANTALYA- Türkiye'nin ilk doğa turizm fuarı AN FAŞ Fuarcılık'ın bu yıl Antalya Expo Center'da TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 14-16 Kasım'da düzenleyeceği ATEX Doğa, Macera, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı'nın tanıtım toplantısı, Rixos Downtown Hotel'de yapILdı. Toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkam Mustafa Çalık, TÜRSAB temsilcisi Burak Tonbul katıldı.

'BİNLERCE HAYAL BİNLERCE ZENGİNLİK'
Doğa, macera, spor, kongre, gastronomi, yayla, ekoturizm ve alternatif turizm gibi alanlarda Türkiye'de düzenlenecek tek fuar olduğuna dikkat çeken Mustafa Çalık, fuarda bu turizm dallarında hizmet, teknoloji ve malzeme üreten tüm kurum ve kuruluşların, alternatif konaklama tesisleri, milli parklar, müze ve ören yerleri, organizasyon firmaları, yat ve cruise firmaları gibi çok geniş yelpazede katılım olacağım açıkladı. 'Binlerce Hayal, Binlerce Zenginlik' sloganıyla yola çıktıklarım belirten Mustafa Çalık, Türkiye'nin tüm turizm varlıkları ve renkleriyle tanıtılacağını dile getirdi.



HEDEF İÇİN ALTERNATİF TURİZM
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir hedefine ulaşmak için deniz, kum, güneş dışında alternatifler gerektiğini, tüm bunlara hem Antalya hem de ülkemizin sahip olduğunu düe getirdi. Bunlan kamu ve özel sektörün harekete geçireceğini belirten Arıcı, "Türk turizmi büyük bir değişim ve gelişim süreci içerisinde. Yeni stratejiler belirleyeceğiz ve bu yolda birlikte tuğlaları yerleştirerek hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemiz turizminin çeşitlendirüerek yü boyunca yayılması en büyük hedefimizdir" dedi. Bu fuarın zamanla Avrupa'nın aranılan fuarı olacağına işaret eden Vali Yardımcısı Yüksel, geçen yıl acenta temsilcileriyle İbradı, Akseki yörelerine gerçekleştirilen bir geziden bahsederek, 'Biz buraları daha önce neden görmedik. 3'üncü 5'inci kez gelen müşterilere biz yeni bir şeyler sunamıyoruz ama böyle varlıklarımız varmış' diye dizlerine vurduklarım söyledi. Yüksel, "Doğa, macera, spor ve kültür turizmi birbirini besleyen ve güçlendiren alternatif turizm çeşitlilikleri. Sürdürülebilir turizm için fuar, önemli rol oynayacaktır" dedi.

Anfaş Fuarcılık

Manşetler

Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”