Türkiye’de havacılıkta, yüzde 56 daralma yaşandı

Bakan Karaismailoğlu, Ocak 2020’den bu yana, Avrupa’da 2019’a göre yüzde 79 düşüşle 1.4 milyar yolcu kaybı, Türkiye’de yüzde 56 daralma yaşandı.

ANKARA- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 127 ülkede 329 noktaya ulaşan uçuş ağıyla, küresel hava taşımacılığın gelişimine en fazla katkı sağlayan ülkelerden olduğunu söyledi Karaismailoğlu,“Son 17 yılda 600’ün üzerinde ikili havacılık müzakeresi gerçekleştirerek, Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş uçuş ağına sahip ülke konumuna getirdikb Ancak pandemi döneminde, Ocak 2020’den bu yana, Avrupa’da 2019’a göre yüzde 79 düşüşle 1.4 milyar yolcu kaybı yaşanmıştır. Türkiye’de ise havacılık sektörü, yüzde 56 daralma yaşamıştır” şeklunde konuştu.
Karaismailoğlu, “Avrupa’da pandemi döneminde yolcusunu en fazla artıran havalimanı, yüzde 7 artışla İGA İstanbul Havalimanı oldu” şeklinde konuştu.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 17 yılda 600’ün üzerinde ikili havacılık müzakeresi gerçekleştiren Türkiye’nin, dünyada en gelişmiş uçuş ağına sahip ülke konumuna geldiğini bildirdi. Bakan Karaismailoğlu, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) üyesi 192 ülkenin 173’ü ile ikili havacılık anlaşması bulunan dünyanın en gelişmiş uçuş ağına sahip ülkelerinden olduğunu söyledi.

1.4 MİLYAR YOLCU KAYBI

Türkiye’nin 127 ülkede 329 noktaya ulaşan uçuş ağıyla, küresel hava taşımacılığın gelişimine en fazla katkı sağlayan ülkelerden olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, “Küresel havacılık sektörü, tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya kalmıştır. Ocak 2020’den bu yana, Avrupa’da 2019’a göre yüzde 79 düşüşle 1.4 milyar yolcu kaybı yaşanmıştır. Türkiye’de ise havacılık sektörü, yüzde 56 daralma yaşamıştır.”

UÇUŞ SAYILARI DEĞİŞEBİLİYOR

Salgın kısıtlamaları da dikkate alınarak 96 ülkede, 155 noktaya uçuş yapılabildiğini belirten Karaismailoğlu, yurtiçinde 44 havalimanına, toplamda 199 noktaya sefer gerçekleştirildiğini ifade etti. Karaismailoğlu, yurtdışı uçuşların charter, tarifeli ve tahliye uçuşlarını içerdiğine işaret ederek, salgının seyrine ve ülkeler tarafından getirilen kısıtlamalara bağlı olarak uçuş sayılarında değişiklikler gözlemlenebildiğini kaydetti.

YÜZDE 7 ARTIŞ

THY’nin, günlük sefer sayısı bakımından Avrupa’nın en fazla uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketlerinden olduğunu anlatan Karaismailoğlu, “Yine Avrupa’da pandemi döneminde yolcusunu en fazla artıran havalimanı, yüzde 7 artışla İGA İstanbul Havalimanı olmuştur” dedi

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı