Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin kağıt baskısı kaldırıldı

Yeşil Mutabakat Eylem Planı hedefleri doğrultusunda 01.01.2022 tarihinden itibaren Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin kâğıt baskısının kaldırılarak tamamen dijital ortamında yayımlanmasına karar verildiği bildirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan açıklamada; Yeşil Mutabakat Eylem Planı hedefleri doğrultusunda 01.01.2022 tarihinden itibaren Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin kâğıt baskısının kaldırılarak tamamen dijital ortamında yayımlanmasına karar verildiği bildirildi. Kağıt baskının kaldırılması ile; yıllık 100 ton kâğıt ile önemli miktarda naylon poşeti, kargo paketi, yakıt, enerji, kırtasiye, arşivleme maliyetinden yaklaşık 18,4 milyon TL tasarruf edileceği belirtildi.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayınlanan tüm ilanlar eşanlı olarak www.ticaretsicil.gov.tr adresinden erişilebilecek. Ayrıca, yeni geliştirilen Kamu Web Servis uygulaması ile Gazeteler en hızlı şekilde ilgili kamu kurumlarıyla paylaşılacaktır. İlaveten, onaylı suret talepleri karşılanmaya devam edilecek.

Müteşebbislerin maliyetlerinin azaltılması ve desteklenmesi amacıyla Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanacak şirket kuruluş ilanlarına 2014 yılından bu yana ücret artışı yapılmadı. 2022 yılı için %21,31 olan enflasyon oranına karşın, ilan yayın ücretlerinde herhangi ücret artışı planlandığı belirtildi.

Manşetler

CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu