Türkiye soğurken, Side'de turistler deniz keyfi yaşıyor

Türkiye ülke genelinde hava sıcaklığı düşerken Side'de yazdan kalma günler yaşanıyor

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE-ANTALYA - Sonbaharın son günlerinin yaşadığı Türkiye ülke genelinde hava sıcaklığı düşerken Side'de yazdan kalma günler yaşanıyor. Güneşli havayı gören turistler kaldıkları otelden çıkarak plaja iniyor.
Sahilde şezlonglara uzanarak güneşlenmenin keyfini yaşıyor. Avrupa ülkelerinde havalar soğugunca yaşlı ve emekli Alman turistler Side'ye tatile geliyor. Yılbaşı tatile kadar Side'de açık olan otellerin doluluk oranlarının yüzde 40 seviyesine çıkması bekleniyor.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğanı, 20 Kasım'dan sonra bölge destinasyonunda ''aktif sezonunun '' yerini '' ölü sezona '' bıraktığını söyledi. Turizmcilerin ölü sezon tabir ettiği dönemde konaklama tesislerinin büyük çoğunluğunun yeterli yerli ve yabancı turist olmadığı için sezonu kapattığını hatırlatan Aydoğan, ''Bölgemizde ölü sezonda açık olan otelleri yaşlı ve emekli Alman, Avusturya, Hollanda, Belçika ve İskandinav ülke turistleri oluşturuyor. İskandinav ülke turistleri bölgemize Nordic Walking(Iskandinav Yürüyüşü) ve oryantiring(koşarak yön bulma sporu ) yapmaya ve güneşlenmeye geliyor. Avrupa'da soğuk havada evlerinden çıkamayan yaşlı turistler Side-Manavgat destinasyonunda '' güneşli havanın keyfini çıkarıyor. Bölgemizin güneşli hava gününün fazla olması en büyük avantajımız.'' dedi.










 

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I