‘Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” sergisi

Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde açılan “Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” adlı sergi, Hırvat sanatçı Miljenko Bengez’in eserlerinden oluşuyor.

ANTALYA- Hırvatistan Başkonsolosluğu ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) İşbirliği'nde Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde açılan “Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” adlı sergi, Hırvat sanatçı Miljenko Bengez’in Akdeniz şehirlerini ve bu şehirlerdeki gündelik yaşamı yansıtan eserlerinden oluşuyor.

Serginin açılışını ATSO Başkanı Davut Çetin, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, KKTC Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü İsmail Tuna Aras ile birlikte yaptılar.

Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, "Hırvat ressam Miljenko Bengez'in eserlerinin yer aldığı sergimiz, ATSO'nun katkılarıyla Antalya'daki ilk kültürel etkinliğimiz oldu" dedi. Türkiye-Hırvatistan arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin her geçen gün güçlenerek arttığını kaydeden Zerec, "Antalyalı iş adamlarının Hırvatistan'da daha fazla yatırım yapmaları için de ATSO ile ilişkilerimizi güçlendiriyoruz, bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Antalya'nın ekonomik başarısını takdirle izliyoruz. Özellikle küresel pazarda marka konumlandırma, otel tedarik zinciri yönetimi, golf turizmi gibi alanlardaki deneyiminden faydalanmak istiyoruz. Bu gelişmelerin yanında iki ülke arasında öğrenci ve turist değişimi üzerinde de duruyoruz" dedi. Zerec, serginin aynı zamanda Hırvatistan’ın Avrupa Birliği 2020 Dönem Başkanlığı altında düzenlenen ilk kültürel etkinlik olduğunu da vurguladı.
Akdeniz kültürünü yansıtan sanat eserlerine ev sahipliği yaptıklarını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin de iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin önemi ifade ederek, ATSO olarak katkılarını sürdüreceklerini vurguladı. Hırvat ressam Miljenko Bengez'in 23 eserinin yer aldığı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdikleri sergi, 17 Ocak 2020 tarihine kadar Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde açık kalacak.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı