Turkcell hisseleri TVF'ye 530 milyon dolara satılıyor

Turkcell hissedarlarından Telia, şirketteki paylarının 530 milyon dolara satışı için Türkiye Varlık Fonu ile görüştüğünü açıkladı. 

İSTANBUL - Turkcell hissedarlarından Telia, şirketteki paylarının 530 milyon dolara satışı için Türkiye Varlık Fonu ile görüştüğünü açıkladı.  Turkcell'in ana hissedarlarından İsveçli telekom operatörü Telia Company Turkcell'deki dolaylı paylarını Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) 530 milyon dolara satmak için ileri aşamada müzakere yürüttüğünü açıkladı.

Reuters'in haberine göre, Telia tarafından dün akşam yapılan açıklamada, "Müzakereler ileri seviyede ve devam ediyor, ancak henüz anlaşmaya varılmış değil" denildi. Telia, Turkcell’in yüzde 51’ine sahip olan Turkcell Holding şirketinde yüzde 47.1 paya sahip, bu da Turkcell’de yüzde 24 dolaylı paya karşılık geliyor. Turkcell Holding’in geri kalan payları ise Çukurova Holding ve Rus milyarder Mikhail Fridman’ın ortak olduğu L1 şirketine ait. Çukurova Turkcell'de sahip olduğu payları Ziraat Bankası'ndan aldığı krediye teminat olarak vermişti.

Turkcell’in dünkü hisse kapanış fiyatına göre 32.4 milyar lira olan piyasa değeri, dünkü dolar/TL kuruna göre yaklaşık 4.7 milyar dolara karşılık geliyor. Telia’nın açıkladığı tutar ise, piyasa değerinin yarısnın altında bir değerlemeye işaret ediyor.

Manşetler

Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"