Türk turistler Bilbao'yu keşfetti

Türk Hava Yolları'nın, İspanya'nın kuzeyinde Bask Bölgesi'nde bulunan Bilbao'ya başlattığı seferler kısa sürede büyük ilgi gördü

İSTANBUL- Türk Hava Yolları'nın, İspanya'nın kuzeyinde Bask Bölgesi'nde bulunan Bilbao'ya başlattığı seferler kısa sürede büyük ilgi gördü. Kısa sürede 40 bin yolcunun taşındığı seferlerin doluluk oranı yüzde 70'lere ulaştı.

BİLBAO'YA HAFTADA 7 SEFER
Türk Hava Yoları'nın Bilbao İstasyon Müdürü Serkan Özbüyükyörük, THY'ye çok büyük ilgi olduğunu belirterek, "Bilbao seferlerimize Mayıs 2012'de haftada 4 frekans olarak başladık. Şuanda haftada 7 frekans durumuna geldik. Bu kısa sürede frekans ve kapasite artmasının nedeni bölge halkının seferlerimize gösterdiği yoğun ilgidir. Bu yoğun ilgi devam ettikçe önümüzdeki dönemlerde kapasite artışı konusunda düşüncelerimiz devam ediyor. Buraya bir gelen bir daha gelir. Bilbao halkı bizim halkımıza çok benziyor.Türkler burada uyum sorunu yaşamaz" dedi.

BASKETBOL ŞAMPİYONASI BÜYÜK ŞANS
Özbüyükyörük, Dünya Basketbol Şampiyonası'nın İspanya'da yapılacak olmasının büyük bir şans olduğuna dikkat çekerek, "Amerika ve Türkiye'nin Bilbao'da oynayacak olması sevindirici. Şimdiden seferlerimiz dolmaya başladı. Sadece Türkiye'den değil, buraya ulaşmak için tüm dünyadan talepler alıyoruz. Biz THY olarak buna hazırız. Umuyoruz ki buraya gelecek ziyaretçilerimiz keyifli gitmiş olurlar. Talepler şimdiden başladı. Uçaklarımız yüzde 80 oranında dolu. İlave sefer planlaması yapıyoruz. Artan talebi ilave seferlerle karşılayacağız." diye konuştu.

DOLULUK ORANI YÜZDE 70'İ GEÇTİ
Serkan Özbüyükyörük, kış dönemi olmasına rağmen doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu ifade ederek şunları söyledi;"Şuanda doluluk oranı yüzde 70'i geçmiş durumda. Kış dönemi olmasına rağmen bu oran çok iyi. Yaz döneminde bu oranın yüzde 80-90 civarına çıkmasını bekliyoruz. THY hizmetini buraya getirmiş olmamızdan dolayı çok mutluyuz. THY olarak burada her platformda çok büyük ilgiyle karşılaşıyoruz. Transit oranımız şuanda yüzde 50-60 civarında. Özellikle iş adamları transit olarak seyahat edecekleri zaman THY'yi tercih ediyorlar. Yaz döneminde bu oran düşebiliyor. Çünkü daha çok Türkiye'ye yönelik trafik oluyor.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?