Türk Sivil Havacılığı sergisi

Havacılık araştırmacısı ve yazar Amerikaclı Stuart Kline’nin, Bakırköy Türk Hava Kurumu Şubesi ile açtığı Havacılık Sergisi büyük ilgi gördü.

İSTANBUL- Havacılık araştırmacısı ve yazar Amerikalı Stuart Kline"nin, Bakırköy Türk Hava Kurumu Şubesi ile birlikte Profilo Alışveriş Merkezi"nde açtıkları Havacılık Sergisi büyük ilgi gördü. Stuart Kline Türk gençlerine havacılığı sevdirmek için çalıştıklarını belirterek, Türk sivil havacılığını gelişmesine ilişkin “Türk Ticari Pavacılığı” adlı bir kitap hazırladığını söyledi.
Sergide Türk sivil havacılığını gelişmesine ilişkin bir çok değerli fotoğraf sergilendi. Türk Hava Kurumu ise maket uçaklar satarak gelir temin etti.



Stuart Kline, yaklaşık 15 yıl önce Amerika"nın Los Angeles kentinden gelerek İstanbul"a yerleşti.  Önceleri tercümeler yapan Kline, dünyada La bamba adlı şarkılarıyla ün yapan ve aralarında akrabalarının bulunduğu müzik grubunun bir uçak kazasında ölmesi üzerine havacılığa merak saldı. Amerika"dan Türkiye"ye uçan ve Atatürk tarafından karşılanan iki Amerikalı pilotun hikayesiyle yola çıkan Kline, Türk sivil havacılığı üzerine araştırmalara başladı. Yaptığı çalışmalar sonucu büyük bir fotoğraf arşivi oluşturan Kline, bunları içeren bir kitap yazdı.Bu arada bir çok turizm yayıncısı ile çalışan Kline Atatürk adlı kitabın İngilizceye çevrilmesinde yer aldı.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri