STOCKHOLM - Mali kriz içinde olan ve iflasını isteyen İsveç otomobil markası SAAB'ı Türk şirketi Brightwell'in satın almak istediği iddia edildi.
İsveç Haber Ajansı TT ve ticaret gazetesi Di'nın verdiği habere göre, taşımacılık ve denizcilik işleri ile ilgili yatırımları bulunan Brightwell adlı şirket, otomobil firması SAAB'ın bütününü almak için incelemelerini sürdürüyor.
Haberde, şirketin temsilcisi Zamier Ahmed'in şirketin üretimini İsveç'teki Trollhaettan'da devam edeceği, fabrikayı yurt dışına taşımayı düşünmediklerini bildirdiği ifade edildi.
Girişimci Alphan Manas'ın kurduğu Brightwell, enerji, çevre ve yenilikçi teknolojiler ve ürünler alanlarında küresel yatırımlar yapan özel bir yatırım şirketi.
SAAB Aralık ayında iflas başvurusunu yapmıştı. SAAB, 2010'da General Motors tarafından Swedish Automobile'e 74 milyon dolar nakit, 326 milyon değerinde imtiyazlı GM hissesi karşılığında satılmıştı. Şirket, 2010'da yalnızca 30 bin araç satabilmişti.
Manşetler
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri
Astoria Grande yeniden Amasra rotasına hazırlanıyor
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu
ITF 2026’da 17 bin ziyaretçi, 9 bin 405 B2B
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte