Türk parası değer kaybetti, ucuzluk turist çekti

Manavgat-Side destinasyonunda açık olan otelleri Varşova'dan gelen Polonyalı turistler dolduruyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA- Antalya'da Ruslardan, Ukrayna ve Belaruslulardan sonra Polonyalılar otelcileri, turcuları, raftingcileri ve turizmci esnafı sevindiriyor. Manavgat-Side destinasyonunda açık olan otelleri Varşova'dan gelen Polonyalı turistler dolduruyor. Polonyalılar, Antalya'daki konaklama tesislerini Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemiden korunma tedbirlerini Uyguladiklari İçin ''güvenli'' buluyorler.

OTELLERIN ODA BAŞı FIYATı 35 AVRO
Polonyalıların tatil tercihlerinde en etkili olmalarından biri de otel oda fiyatlarının İspanya, İtalya, Güney Fransa ve Mısır'a göre daha ucuz olması olduğu belirtiliyor. Antalya bölgesinde açık olan otellerde oda başı fiyatı 35 Avro olması Varşovalılar Antalya'ya yöneliyor.

POLONYALı TURIST SAYıSıNDA ARTıŞ
Manavgat Sorgun-Titreyengöl'de Nashira Otel Sahibi Hüseyin Aydoğan, bölgeye Ukrayna, Belarus, Ruslardan sonra en fazla tatil tercihi yapan ülkenin Polonyalılar olduğunu söyledi.
Aydoğan, ''Bölgemizde turist ağırlığını Ruslar ve Polonyalılar oluşturuyor. Her geçen yıl bölgemize gelen Polonyalı turist sayısında artış görüyoruz. 1 Eylül'den sonra başta Almanlar olmak üzere Avrupalı turistleri bekliyoruz'' dedi.


KIŞI BAŞı HARCAMALARı 540 AVRO
Polonyalı turist rehberleri Monta Mozgure, Polonyalı turistlerin ortalama tatil sürelerinin 9 gün olduğunu ve kişi başı harcamalarının ise 540 Avro olduğunu kaydetti. Mozgure, Polonyalıların Antalya'da deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra Antalya'nın tarihi ören yeri sayısının fazla olması nedeniyle kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına ilgi gösterdiklerini söyledi. Antalya'nın Polonyalı turist ağırlamada isteklerine cevap verdiğini belirtti.

Manşetler

Adalara giden Türk turist sayısı 1,5 milyona ulaştı
CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu