Türk-Japon ekibi İskenderun’da zemin ölçümü yaptı

Tokyo Üniversitesi’nin yürüttüğü, Türk-Japon ortak araştırma proje kapsamında Hatay’ın İskenderun ilçesine de sahilde zemin ölçümleri yapıldı.

İSKENDERUN ? Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Tokyo Üniversitesi’nin yürüttüğü, Türk-Japon ortak araştırma proje kapsamında Hatay’ın İskenderun ilçesine de sahilde zemin ölçümleri yapıldı. 

Dünyada depremler, fay hatları ve zeminler ile ilgili birçok ülkede Üniversiteler, bilim insanlarınca araştırmalar sürüyor. Yüzyılın felaketinin yaşandığı, büyük yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde depremler ve sonuçları, tüm dünya bilim insanlarının dikkatini çekti.

Tokyo Üniversitesi’nin yürüttüğü, Türk-Japon ortak araştırma projesi kapsamında Japon-Türk, Meksikalı ile Bulgaristan Sofya’dan Jeofizikçiler ve bilim insanlarının da katkı verdiği bir çalışmanın bir parçası Hatay’ın İskenderun ilçesinde de gerçekleştirildi.

Türk-Japon ortak araştırma projesi ekibi, 11 ilde yıkımlara neden olan büyük depremler sonrası İskenderun’a gelerek çeşitli veriler toplamak üzere sahilde Atatürk parkında farklı noktalardan ölçümler aldı.  



Tokyo Üniversitesi hocaları, Meksika ile Bulgaristan Sofya’dan Jeofizikçiler ve bilim insanlarından oluşan ekip “Deprem bölgesinde Türk-Japon ortak araştırma projesi çerçevesinde yeraltı zemin koşullarını anlamak üzere bir ölçüm yapıyoruz. Tokyo Üniversitesinden hocalar, Meksika ve Bulgaristan’dan Jeofizikçiler ve bilim insanları olarak projeye destek veriyoruz. Türkiye’deki depremler sonrası araştırmaya, bilimsel çalışmalara katıldığımız için de çok mutluyuz” dedi.

Türk-Japon ortak araştırma projesi çerçevesinde parkta çeşitli cihazlar kullanılarak, farklı noktalardan zemin koşullarını belirlemek üzere ölçümler yapıldı, veriler oluşturularak kaydedildi.

Manşetler

Bodrum otellerinin doluluk oranı %85'e ulaştı.
Barışın 3 bin yıllık mesajı Hattuşa’dan çıktı!
Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir
50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü