Turizmde kaçak engellenemiyor

TUREB Başkan Yardımcısı ve İRO Genel Sekreteri Hakan Eğinlioğlu kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyetlerini engellemede birlik olunamıyor.

İSTANBUL- TUREB Başkan Yardımcısı ve İRO Genel Sekreteri Hakan Eğinlioğlu kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyetlerinde Tursab, Tureb ve Bakanlığın "birlikte" bir türlü gereken iradeyi göstermediğini söyledi.

Hakan Eğinlioğlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

İnternet üzerinden kaçak acentacılık ve kaçak rehberlik faaliyetleri aldı başını gidiyor. Bu sorun hepimizin sorunu ama ne yazık ki, konu üzerine Tursab, Tureb ve Bakanlık "birlikte" bir türlü gereken iradeyi göstermiyor.
Özellikle, internet üzerinden yapılan kaçak faaliyetler konusunda hukuki yaptırımlar sıkıntılı. Ancak birlikte bu sorunlar aşılır kanısındayım.
Aşağıda rehber arkadaşlarımızın kendi çabasıyla ortaya çıkardıkları bir kaçak faaliyet var.

Bunu ilginize sunuyorum.

hakan eğinlioğlu
İro/ Tureb

Sayın Yetkili,

"Too Istanbul" adıyla, uzun süredir gerek web sitesi gerekse Facebook gibi sosyal medya hesapları üzerinden hem kaçak rehberlik hem de kaçak acentecilik faaliyeti yapan ve 2014 yılı içerisinde İstanbul İl Turizm Müdürlüğü ekipleri tarafından cezai yaptırıma da uğramış olan şahısların bu yasadışı faaliyetlerini halen sürdürmekte olduklarını sizlere ihbar ediyorum.

Ekte tercümesi ile birlikte yolladığım yazışmalarda da görebileceğiniz gibi, kendileri bu kaçak faaliyetlerin yasal olduğu şeklinde tüketicileri de yanıltmakta olup kaçak yaptığı turlar esnasında da yalan yanlış bilgiler vererek Türkiye turizmini baltalamaktadır. Aynı şekilde, kaçak faaliyetlerle haksız kazanç elde ederek hem turist rehberlerini hem de seyahat acentelerini zarara uğratmaktadır.

Sözkonusu şahısların web sitesi ve Facebook adreslerini, gereğinin yapılması talebimle birlikte bilgilerinize arz eder, Bilgi Edinme Kanunu'na dayanarak, atılan adımlar ve sonuçlar konusunda tarafıma bilgi vermenizi rica ederim.
(Web sitesi: www.tooistanbul.com
Facebook hesabı: Facebook/tooistanbul
 

Manşetler

Tarsus Kleopatra Kapısı'nda Dünya Bisiklet Günü kutlandı
Malatya Havalimanı'nın faturası 3.6 milyara çıktı
Skal Marmara 17’ci yaşını Boğaziçi’nde tekne gezisiyle kutladı
Antalya'da Gece Müzesi uygulaması başladı
'Uçan taksi'de büyük patron Toyota oldu!
Elite World, Dünya Kahvaltı Günü’nü Van Kahvaltısı ile kutluyor
Emirates, 16 Temmuz'dan itibaren Şam seferlerine başlıyor
Les Ottomans Oteli'ne 25 milyon lira değer biçildi
Saros Körfezi’nde dalış turizmi için tank batırıldı
T.C. Kimlik Numarasını ezbere bilen herkesi ilgilendiriyor