Turizmde 7 birlik bir çatı altında

Türkiye’deki turizm sektörünün tüm taraflarını içeren 7 büyük birliği güçlerini bir meclis çatısı altında birleştiriyor.

İSTANBUL- Geçen yıl 31.4 milyon turist ağırlayan ve 23 milyar dolarlık gelir hacmine ulaşan Türkiye’deki turizm sektörünün tüm taraflarını içeren 7 büyük birliği güçlerini bir meclis çatısı altında birleştiriyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın “TÜSİAD gibi bir dernek altında birleşin” çağrısı üzerine harekete geçen turizmciler, ‘Turizm Meclisi’ adı altında çalışmalara başladı. Meclis’te Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Özel Havayolu İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turistik Otelciler Birliği (TUROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve Deniz Turizm Birliği (DTB) olmak üzere sektörün bütün çevrelerini içeren 7 temsilci bulunacak.

TURİZM STRATEJİLERİ OLUŞTURACAKLAR
Turizmin otel, acente, havayolu ve yatırımcı çevrelerini bir araya getirecek meclisin hedefleri arasında sürdürülebilir turizm için çeşitli stratejiler oluşturmak, her yıl uluslararası çapta turizm zirvesi düzenlemek ve turizm istatistiklerinin aylık periyotlar halinde hızlı ve güvenilir olarak açıklanması bulunuyor.

Ünsal Erek- HT Ekonomi

Manşetler

Yunanistan Türk turistleri kış turizmi için çağırıyor
TTM 2026, turizm profesyonellerini buluşturuyor
Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!