Turizmcilerin bayram ümidi söndü

Antalya'da beş yıldızlı otel ve tatil köyleri ünlü sanatçılarla bayramı geçirmeye hazırlanırken, Alanya'da hareketlilik yaşanmıyor.

ANTALYA -Antalya'da beş yıldızlı otel ve tatil köyleri ünlü sanatçılarla bayramı geçirmeye hazırlanırken, Alanya'da hareketlilik yaşanmıyor. Bayramda Antalya'da İbrahim Tatlıses, Gülşen, Ajda Pekkan, Sibel Can, Funda Arar gibi ünlü isimler sahne almasına rağmen, iklim şartlarının mevsim itibariyle deniz, güneş turizmine elverişli olmaması ve bayramda ünlü sanatçıların konserleri gibi bazı alternatiflerin sunulmaması Alanya'ya Kurban Bayramı'nda ilginin az olması turizmcileri düşündürüyor. 'Bayramdan bir beklentimiz yok.' diyen turizmciler, bayrama yönelik rezervasyonlarda hareketlenme olmadığını belirtiyor.

 

'İKLİM ŞARTLARI TATİLCİ İÇİN MÜSAİT DEĞİL'

 

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya ise Kurban Bayramı'ndan herhangi bir beklentilerinin olmadığını belirtti. Alanya'daki iklim şartlarının yerli tatilci için de müsait olmadığını aktaran Kahya, ilçeye gelen tatilcinin kış şartlarında denize girmesinin mümkün olmadığının altını çizdi. Bayramın durgun geçmesinin en önemli nedeninin yerli turiste cazip gelecek bir alternatifleri olmadığını aktaran Kahya, "Örneğin kaplıcamız yok. Bunun yanında bayramda programa çıkacak sanatçıların da olmaması bayramdan bir beklentimizin olmamasına neden oluyor. Kısacası Alanya şu an için bayramda cazip değil." Diye konuştu.

 

'BAYRAMDA 50 TURİSTİK TESİS AÇIK OLACAK'

 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner de bayramda yaklaşık 50 tesisin açık olacağını söyledi. Bayrama ait özel organizasyonlar yapan tesislerde hareketlilik yaşanabileceğine işaret eden Güner, özel paket tarifeler uygulayan otellerdeki doluluk oranının bayramda üst seviyelerde olacağını kaydetti. Şu an için Alanya genelindeki otellerde doluluk oranının alt seviyelerde olduğunu aktaran Güner, ilçedeki otellere olan talebin az olduğunu aktardı.

 

'BAYRAMDAN BİR BEKLENTİMİZ YOK'

 

Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan da bayramdan bir beklentilerinin olmadığını belirtti. Ramazan Bayramı'nda yaşanan hareketliğin Kurban'da yaşanmasının mümkün olmadığını dile getiren Bozdoğan, "Kurban Bayramı'nın hareketli geçmesi için tatilcilere değişik alternatifler sunmamız gerekiyor. Bu ise çok maliyetli oluyor. Antalya'daki çok yıldızlı otellerde bu tür organizasyonlara ağırlık verildiği için bayramda hareketlilik yaşanacak. Bayramda pastadan pay alabilmemiz için tatilcilere değişik alternatifler sunmak zorundayız." Şeklinde konuştu.

 

'TÜRKİYE'DE TATİL PLANLARI SON DAKİKALARDA YAPILIYOR'

 

SKAL Alanya Klüp Başkanı ve ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Aslan, bayramla ilgili bir hareketlenmenin olmadığını söyledi. Türkiye'de genellikle son dakikalarda tatil planlarının yapıldığını hatırlatan Aslan, "Şu an itibariyle Alanya'da iç pazarla ilgili rezervasyon yok. Ülkemizde bayramlar artık tamamıyla sanatçıların programlarına dönüştü. Alanya'da bu tür programlar maalesef birkaç yer dışında yapılamıyor. Çünkü tesislerin alt yapısı bunu kaldıracak kapasitede değil. Bu dönemde, bu mevsimde Alanya'ya sadece kafa dinlemek isteyenler gelebilirler" dedi.

Manşetler

Türk turistler İspanya’da harcama rekoru kırdı
Skal Marmara Kulübü, “Şerbetçi Ali Baba”da iftarda buluştu
TBMM: Kartalkaya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı sorumlu değil
İTO’dan İstanbul için turizm çağrısı: Oda başı gelir artırılmalı
Dolandırıcı acentelere 23 yıl men cezası
Türkler rotayı Avrupa ve Balkanlar’a kırdı
Tarihi SGK binası Mövenpick Old Town Oteli oldu
İran’daki savaş Van turizmini vurdu
Bacacı Yatırım Holding: Yüzde 30 büyüme hedefliyoruz
Savaş havacılığı vurdu: Bilet fiyatları fırladı, iflas uyarısı geldi