Turizmciler Yeni Sezondan Umutlu

Yeni sezon için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirten POYD Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, bu yıl geçen yılki gibi yoğun bir talep ve turist hareketliliği hedeflediklerini söyledi.

BODRUM- Yeni sezon için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirten POYD Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, bu yıl geçen yılki gibi yoğun bir talep ve turist hareketliliği hedeflediklerini söyledi.
Bodrumda geçtiğimiz yıl bir milyon hava yolu, 500 bin deniz yolu ile turist ağırladıklarını ifade eden Girgin bu yıl da bu rakamlarla eşdeğer ve üzerindeki sayıda turistin kente gelmesini beklediklerini dile getirdi.
Artan döviz kurlarının ve enflasyonun otel işletmelerinde ekstra yüke neden olduğuna dikkat çeken Girgin, “Birçok ürün yüzde yüzün üzerinde zamlandı. Bizler de buna paralel olarak son bir yılda konaklama ücretlerimizi yüzde yüz artırmak zorunda kaldık. Bir de sezon öncesi ramazanın olması ve seçim atmosferi de bazı pazarlarda durgunluğa neden oldu. Bayramdan sonra ivmenin yukarı çıkacağını bekliyoruz. Özellikle merkez Avrupa ülkeleri, İngiliz, Alman BDT ve Ortadoğu pazarının ülkemize olan ilgisi yüksek durumda” dedi.

MALİYETLER ARTIYOR

Genel Müdür Yiğit Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İthal edilen ürünlerde Euro bazlı artış söz konusu. Bunun TL karşılığı ve çalışan maliyetleri ile birlikte çok yüksek maliyetler olarak karşımıza çıkıyor. Yıl sonu dolar tahminimiz şu an piyasalarla eşdeğer olarak 25 TL seviyesinde; biz de bu öngörüyle bütçemizi yapıyoruz. Bazı satın almaları önceden yapıyoruz. Öte yandan iç piyasa için geçtiğimiz yılın üstünde konaklama bedelleri söz konusu olacak. Bu nedenle yerli turistlerin alternatif olarak tercihlerine göre sezona giriş çıkış aylarında yani Nisan-Mayıs ve Ekim sonrasında konaklama tercihi yapmaları avantajlı olabilir. Turizmciler olarak Global iş yapmak ve ülkemize döviz sağlamak gibi bir misyonumuz da mevcut. Yurtdışında birçok sektör fuarına da katılıyoruz. Ülkemize olan ilginin arttığını memnuniyetle görüyoruz, tüm bunlar bize her sezon öncesi motivasyon sağlıyor.”

GELECEĞE UMUTLU BAKIYORUZ

Turizmciler olarak geleceğe umutla ve pozitif şekilde baktıklarını da kaydeden Yiğit Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık her yıl rekorlar kırmak için çalışacağız. Planlamamızı orta ve uzun vadeli yapmalıyız. Pozitif bakış açısıyla gerçekçi hareket etmeliyiz. Ayağımızı yere sağlam basmalıyız. Çünkü son birkaç yıldır gördük ki; zorlayıcı etkenler birdenbire turizmi ve rezervasyonları etkiliyor. Ülke olarak üst üste pandemi, deprem, yangın ve sel felaketi yaşadık. Fakat zor günleri elbirliğiyle atlatmayı ve yaraları sarmayı başardık. Kendimizi sürekli olarak güncellemeli ve günü yakalamak zorundayız. Destinasyon pazarlamasına 360 derece bakmalıyız. Rakip destinasyonları takip etmeliyiz. Artık daha sürdürülebilir politikalarla Türk turizminin de yol haritasını çıkarmalıyız. Akdeniz çanağında hala güçlü bir oyuncu olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Ülke olarak turizmde yönetici ihraç eden bir pozisyondayız. Yurtdışında yüksek kademelere Türk yöneticilerin geldiğini görüyoruz. Ürün ve hizmet kalitemiz, fiyatlandırmalar bu sezonun daha da hareketli geçeceği yönünde bizleri cesaretlendiriyor. Umuyoruz ki 2023 yılı, 2022 yılının üzerinde bir planlama kapasitesine sahip olacak”

Manşetler

Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I
CMT 2026'nın turizm kahramanları ödüllendirildi
Hatay Havalimanı onarımına 16 milyar gitti