Turizm geliri 3. çeyrekte düştü

Turizm geliri, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 azalarak 8 milyar 957 milyon 384 bin 30 dolar oldu.

İSTANBUL - Turizm geliri, bu yılın üçüncü çeyreğinde (Temmuz-Ağustos-Eylül) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 azalarak 8 milyar 957 milyon 384 bin 30 dolar oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı üçüncü dönem turizm istatistiklerini yayımlandı.
Buna göre, bu dönemde turizm gelirinin yüzde 79,2’si yabancı ziyaretçilerden, yüzde 20,8’i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretlerinden elde edildi.
Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile gerçekleştirirken, bu dönemde yapılan harcamaların 6 milyar 792 milyon 22 bin 938 dolarını kişisel, 2 milyar 165 milyon 361 bin 92 dolarını ise paket tur oluşturdu.
Bu yılın üçüncü çeyreğinde kişi başına ortalama harcama 576 dolar oldu. Bu dönemde yabancılar ortalama 534 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçiler ise ortalama 820 dolar harcadı. Ziyaretçi sayısı yüzde 3,7 arttı.

Manşetler

Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı