Turizm engelilerle göre ayarlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'herkes için ulaşılabilirlik' politikası kapsamında engelli insanlarla birlikte yaşlılar, hamilelere uyumlu tesisler istedi.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'herkes için ulaşılabilirlik' politikası kapsamında engelli insanlarla birlikte yaşlılar, hamileler, çok uzun boylular ya da çok kısa boylulara göre turizm tesislerinde yeni düzenlemelere gidilmesini istedi. Böylece Türkiye, hem yerli hem yabancı tüm turistlere ulaşabilecek bir hizmet potasına sahip olacak.

BAKANLIKTAN GENELGE
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 'Engelsiz Turizm' konulu bir genelge gönderdi. 81 il valiliğinin yanı sıra TÜROFED, TUROB, TÜRSAB gibi turizm sektörünün sivil toplum kuruluşlarına gönderilen genelgede engellilerin toplumsal hayatın tüm alanlarına eşit şartlarda katılması gerektiğinin altı çizildi.
Farklı insanlık durumları için evrensel boyutlarda tasarlanmış, ulaşılabilir yapılı bir çevrenin herkesin seyahat ve turizm özgürlüğüne katkı sağlayacağı vurgulanan genelgede, merkezi yönetimin yan ısıra yerel yönetimlere ve özel sektöre bu konuda önemli sorumluluklar düştüğü kaydedildi.
Genelgede, ilgili yasa gereğince 2012 yılı Temmuz ayına kadar kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapılarda mevcut tüm yollar, yeşil alanlar ve benzeri sosyal tesislerin engellilerin ulaşımına uygun hale getirilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Manşetler

Arap turistler Türk gibi yaşamaya, semt pazarlarına geliyor
Dertour, Alman Seyahat Sigorta Fonu'na karşı davayı kazandı
İstanbul ve Sabiha Gökçen'e 'kuş bilimcisi' yerleştirildi
Aena, Birleşik Krallık'taki varlığını genişletiyor
İGA, Günlük 1444 uçuşla Avrupa şampiyonu
Demre 2. Noel Baba Festivali başladı
Muratpaşa Share Projesine 66 bin Euro Hibe Desteği aldı
FITUR, Turizm Fuarı “bilgiye odaklanma” ile açılacak
Pegasus, CFM LEAP-1B motor siparişini duyurdu
Accor Türkiye, 2030’a kadar 100 otele ulaşacak