Turizm Çalıştayı Antalya'da 15 sorunu tespit etti

ASSİM’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Turizm Platformu, altı aylık bir çalışma dönemini kapsayan “Turizmde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” çalıştaylarının ilki gerçekleştirildi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat / ANTALYA -
Muratpaşa Belediyesi’nin sivil toplum merkezi ASSİM bünyesinde yer alan Turizm Platformu’nun turizm sektörünün sorunlarını belirlemek, çözüm önerileri geliştirmek için başlattığı çalışma döneminin ilk çalıştayı yapıldı. Elliye yakın kurum ve kuruluştan 87 temsilcinin katıldığı çalıştayda sektörün öncelikli 15 sorunu belirlendi.

ASSİM’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Turizm Platformu, altı aylık bir çalışma dönemini kapsayan “Turizmde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” çalıştaylarının ilki gerçekleştirildi.

ASSİM’de düzenlenen çalıştaya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’yle (TÜRSAB) birlikte Antalya Turizm Şoförleri Derneği, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB), Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Derneği (ANTED), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD), Antalya Rehberler Odası (ARO), Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED), Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği'nin (YİYDER) gibi sektörünün farklı alanlarındaki sivil toplum kuruluşları katıldı.

Sektör kuruluşlarının yanı sıra İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) gibi sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı çalıştayda Devrimci Turizm İşçileri Sendikası ve CHP’den temsilciler de yer aldı. CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Çetin Osman Budak, Antalya AKEV Üniversitesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin Alan çalıştaya katılan isimler arasında yer aldı.

Turizmin yaşadığı sorunların tespiti amacıyla yapılan ilk çalıştayda, katılımcılar sektöre ilişkin yüze yakın sorunun tespiti yaptı. Yapılan değerlendirmelerin ardından sektörün öncelikli 15 sorunu belirlendi. Ekim ayı sonunda rapor haline getirilecek çalıştay, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak çözüm arama süreci başlayacak. Mart 2022’de gerçekleşecek oturumunda ise çözüm önerileri değerlendirilecek.

Manşetler

Fransa’da bir heykelin içinde uyumak harika bir fikir
50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi