Turizm Bakanı Ersoy: 2021’de turizm geliri 24 milyar doları aştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandemi koşullarına rağmen 2021’de Türkiye’nin yurt dışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, turizm gelirlerinde ise 24 milyar doları aştığını söyledi.

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandemi koşullarına rağmen 2021'de Türkiye'nin yurt dışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, turizm gelirlerinde ise 24 milyar doları aştığını söyledi.

Ersoy, "Bu rakamlar 2020'ye göre ziyaretçi sayısında yüzde 83'lük, gelir noktasında ise yüzde 100'lük bir artışa tekabül ediyor" dedi.

Turizmde dip rakamların görüldüğü 2020’den sonra bu yıla ilişkin yabancı ziyaretçi sayısı ve turizm gelirleri netleşmeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, pandemi koşullarına rağmen 2021’de Türkiye’nin yurt dışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, turizm gelirlerinde ise 24 milyar doları aştığını söyledi.

ZİYARETÇİ SAYISINDA YÜZDE 83, GELİRDE YÜZDE 100

Ersoy, “Bu rakamlar 2020’ye göre ziyaretçi sayısında yüzde 83’lük, gelir noktasında ise yüzde 100’lük bir artışa tekabül ediyor. Ulaşılan bu seviye ülke olarak hepimizin başarısıdır” dedi.

Ersoy, Bursa’nın, uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesiyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Bursa’nın kültürel değerleri ve turizm özelliklerinden bahseden Ersoy, kenti hak ettiği konuma taşımak için çalıştıklarını belirtti. 

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi