Turistleri Toroslar’da Ali Paşa Konağı’nda ağırlıyor

Antalyalı turizmci Mustafa Kaya, Emiraşıklar Köyü’ne kurduğu Alipaşa Konaği isimli butik oteliğiyle turistleri büyülüyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVAT/ANTALYA - Antalyalı turizmci Mustafa Kaya, doğup büyüdüğü Akseki'nin Emiraşıklar Köyü’ne kurduğu Alipaşa Konaği isimli butik oteliğiyle deniz, kum ve güneş turizmi dışında Toroslar’ın doğal güzelliğiyle batı ve kuzey Avrupalı doğa, eko ve botanik turizmi tutkunu turistleri büyülüyor.


TURİSTLER AKSEKİ’NİN KÜLTÜREL DEĞERLERİYLE TANIŞIYOR

Yaklaşık 8 yıl önce 5 milyon dolar harcayarak yaptırdığı butik otelde tatil yapan Avrupalı turistler Akseki’nin tarihi kültürel değerleriyle tanışıyor. Turistler, butik otel içinde bulunan yöresel el dokumasi kilim ve hali dokumasını köylü kadınlardan öğreniyor. Turistler, kilim ve halı dokuması dışında yufka ekmek pişirmesi, omlet yapımı ve çiftlikte bulunan at, eşek, lama, deve, tavşan, deve kuşu, alpaga ve yaban keçisini yakından görerek seviyor.



AKSEKİ’NİN DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLE BULUŞTURUYORUZ

Uzun yıllar İskandinav ülkesi İsveç'te uzun yıllar yaşadığını belirten Mustafa Kaya, ''Turizmi Toroslarin doğal güzelliği ile buluşturmak istedim. Alternatif turizmde hizmet veriyoruz. Side'de, deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde hizmet konaklama tesislerimiz var. Amacımız Avrupalı konuklarımızı Akseki’nin doğal güzelliğiyle buluşturmak. Turist yoğunluğunu Alman, Ingiliz, Çekya, Avusturya, Macar, Hollanda, Portekiz ve İskandinav ülke vatandaşları oluşturuyor. Balayı ve tatil için gelen çiftlerde müşteri memnuniyeti yüzde 100’dür. Yemeklerimiz, Türk mutfağının özel lezzetleridir” dedi.




 

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi