Turist Rehberleri Birliği-TUREB'in yeni başkanı Suat Tural

Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB) yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlığa Suat Tural seçildi.

ANKARA- TUREB 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı  Ankara Gür Kent Otel’de yapıldı.  Genel Kurul'da Başkanlık seçimi de yapıldı. İki dönemdir TUREB Başkanlığını yürüten Ahmet Zeki Apalıbaşkanlık seçimi için iki dönem sınırı olduğu için seçimlerde aday olamadı. Seçimlerde başkanlığa Suat Tural seçildi. Yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Sedat Bornovalı, Adem Biçer, Ahmet Serhan Güngör ve Ozan Sayın.

Apalı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kuruculuğunu üstlendiği 2013 ve ardından 2016 yıllarında delegelerin yetkilendirmesiyle iki dönem başkanlığını yürüttüğü TUREB'e yeni başkan seçtiklerini açıkladı.

Yeni başkan Suat Tural nezdinde tüm kurul üyelerini tebrik ederek, görevlerinde başarılar dileyen Apalı, şunları kaydetti:

''6 yılda 6 Bakan değişikliği olan, ülkenin turizmde yaşadığı kriz ortamında 3’ü olağanüstü olmak üzere 6 genel kurul yaşamış bir başkan olarak görevimi imkan ve koşullar çerçevesinde yaptığıma inanıyorum. Görev sürem boyunca çok sayıda insanın desteğini gördüm. Hepsine teşekkür ederim. Rehber camiası ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı