Turist profili değişti; turistik pazarlarda alışverişler durdu

Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası eski Başkanı Adem Şen, Antalya'ya gelen turist hareketliliğinin turistik pazarlara yansıtmadığını söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'ya gelen turist sayısı 7 milyonu aştı; gelen turist sayısı otelleri sevindirirken turistik pazarlarda sergi açan pazarcı esnafını üzüyor.
Antalya'ya gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Alman turistler oluşturuyor. 2023 yılı ilk 6 ayında gelen turistler ise Alman'da yaşayan Hindistan, Pakistan,Afganistan, Srilanka,İran, Irak, Suriye, ve Arap ülke vatandaşları ile gurbetçi Türkler oluşturuyor.

Manavgat  Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası eski Başkanı Adem Şen, Antalya'ya gelen turist hareketliliğinin turistik pazarlara yansıtmadığını söyledi.

 Adem Şen, "Gelen turistler Alman turistler de olsa Almanya'da yaşayan gelir düzeyi.  düşük Afgan, Hint, İranlı, Pakistanlı ve Arap ve gurbetçiler geliyor. Onlarda alışveriş yapmıyorlar.Buda turistik pazarları olumsuz etkiliyor."dedi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı