Turist gelmeyince su kabakları elinde kaldı

Süs ve hediyelik eşya satılması için yetiştirilen su kabakları pandemi de ülkeye Alman ve Avrupalı turist gelmemesi su kabağı yetiştiricilerinin yetiştirdikleri su kabakları  elinde kaldı. 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/MANAVGAT/ANTALYA-
Turistik yörelerde turistik süs ve hediyelik eşya satılması için yetiştirilen su kabakları pandemi de ülkeye Alman ve Avrupalı turist gelmemesi su kabağı yetiştiricilerinin yetiştirdikleri su kabakları  elinde kaldı. 
Antalya'nın Serik ilçesinde turistik yörelerde turistlere hediyelik eşya olarak su kabağı yetiştiren Oğuz Ünal, '' Yeni tip Corona Virüsü (Covid19) korunma tedbirleri kapsamında ülkemizde turizm bölgelerde satış olmadı. Turistik eşya satıcılarına su kabaklarını işlenmiş ve işlenmemiş olarak satıyoruz.

2020'de Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan etmesi sonrası turistik bölgelere Alman, İngiliz, Hollandalı, Belçikalı, Avusturya, Çekya ile İskandinavya Dan turist gelmeyince bu sezon turistik eşya satıcılarından su kabağı talebi gelmedi. Süs su kabakları elimizde kaldı. ''diye konuştu. 

KURUTTUĞUMUZ KABAKLARI FARELERİN YEMESİNDEN KORKUYORUZ

 2018-2019 yılı turizm sezonunda turistik süs su kabaklarını talep üzerine Mısır, Tunus Libya ve Ürdün'e su kabağı gönderdiklerini belirten Oğuz  Ünal,'' Pandemide su baklarını topladık. Kuruttuk. Su kabaklarına turistik bölgelerdeki kabak süsleme ustalarına gönderiyorduk. Pandemide turist gelmeyince bu sezon talep gelmedi. Su kabakları elimizde kaldı. Korkumuz su kabaklarının bazılarını fareler yemeye başlamış. Fareler su kabaklarının içine girerse kabakları kurtaramayız. Zararımız büyük. Daha da büyük olur.'' ifadesinde bulundu. 

 

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını