Tulumbacıların 300 yıllık serüveni

İtfaiye haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul'un Sultanahmet Meydanı'nda itfaiyenin tarihi ve bugünü canlandırıldı.

İSTANBUL - İtfaiye haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul'un Sultanahmet Meydanı'nda itfaiyenin tarihi ve bugünü canlandırıldı. İstanbul'un ilk düzenli itfaiye birliği olan Tulumbacılar ile modern itfaiye ekipleri birlikte yanan ahşap bir binayı temsili olarak söndürdü. Tulumbacıların nostaljik gösterisi turistler tarafından ilgiyle izlendi.



İtfaiye teşkilatının kuruluşunun 297. yıl dönümü ve itfaiye haftası etkinlikleri kapsamında tulumbacılar düzenlenen gösteri ile turistleri ve vatandaşları yaklaşık 300 yıl öncesine götürdü. Mehter takımının verdiği konserin ardından İstanbul'daki ilk düzenli yangın söndürme ekibi olan Tulumbacılar temsili olarak Sultanahmet Meydanı'nda iki katlı bir binada çıkan yangına müdahale etti. Tulumbacıların yangını ihbar alması, yangının anonsu, yangına gitmeleri ve yangına müdahale etmelerinin canlandırıldığı gösteri ilgiyle izlendi.



Tulumbacıların nostaljik gösterisini izleyen turistler fotoğraf ve görüntü çekerek canı ölümsüzleştirdi. Aynı binada çıkartılan ikinci bir yangın ise modern itfaiye araçları ile müdahale edilerek söndürüldü. İtfaiyenin dünü ve bugünün gözler önüne serildiği çalışma turistlerden alkış aldı. Program itfaiyeciler için yapılan duanın ardından sona erdi.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?