Triatlon Balkan Şampiyonası İstanbul’da yapılıyor

İstanbul Kartal’da, 15 ülkeden 500’ü aşkın sporcunun mücadele edeceği yarışlar, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun organizasyonuyla ve yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleşiyor.

İSTANBUL- Avrupa’da futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip branş olan triatlon, ülkemizde düzenlenecek 2019 ETU Balkan Şampiyonası ile İstanbullu sporseverlerle buluşacak.


Türkiye, 3-4 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek 2019 ETU Sprint Triatlon Balkan Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. İstanbul Kartal’da, 15 ülkeden 500’ü aşkın sporcunun mücadele edeceği yarışlar, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun organizasyonuyla ve yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleşiyor.


Genç, yıldız, minik ve yaş grupları sporcularının da yarışacağı Balkan Şampiyonası; özellikle alacakları puanlarla ETU (Avrupa Triatlon Birliği) sıralamasında yükselmeyi hedefleyen “elit” sporcular için ayrı bir önem taşıyor. Sprint kategoride yarışacak elit sporcular sırasıyla; 750 metre yüzerek, 20 km bisiklet sürerek ve 5 km koşarak zamana karşı büyük bir mücadele verecek.


“İSTANBUL HALKıNı KEYIFLI BIR YARıŞ BEKLIYOR”

Triatlonun; yüzme, bisiklet ve koşu heyecanını aynı anda yaşatan, seyir zevki en yüksek outdoor sporlarından biri olduğunu belirten Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, şampiyona hakkında şunları söyledi:

“Kartal, uluslararası sportif organizasyonlara daha önce de ev sahipliği yapmış, deneyimli ilçelerimizden biri. Sponsorlarımıza ve şampiyonaya destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, İstanbul Valiliği’ne ve Kartal Belediye Başkanı Sayın Gökhan Yüksel’e teşekkür ederim. İstanbul halkının ilgisi ile hafta sonu keyifli bir yarış bizleri bekliyor olacak.”

Manşetler

50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!