İSTANBUL- Travel Turkey turizm fuarı İzmir 2008" 27-30 Kasım'da gerçekleştirilecek. Katılımcı ve ziyaretçi sayısı olarak her yıl daha büyüyen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı 2008 yılının Kasım ayında İzmir'de, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek.
27 - 30 Kasım'da düzenlenecek olan fuar ve konferansın Avrasya Bölgesi ağırlıklı olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen satın almacılarla Türk turizm sektörü arasında verimli bir iletişim köprüsü olması hedefleniyor.
Fuarın Hannover-Messe International Istanbul'un dünya çapındaki bağlantıları ve 70 ülkedeki temsilcilikleri aracılığıyla tanıtılması doğru hedef kitlenin fuara gelmesini garantiliyor.
TÜRSAB ile İZFAŞ arasında gerçekleştirilen uzun vadeli ortaklık anlaşması ve fuarın T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde düzenlenmesi ise yurt içinde yürütülen tanıtım çalışmalarını güçlendiriyor.
İZFAŞ'tan konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamaya göre 27-30 Kasım'da Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan fuarın partner ili Trabzon, partner ülkesi ise KKTC olacak.
200'ü aşkın firmanın katılacağı fuarı yurt dışından Türkiye'ye turist getirecek turizm acentesi temsilcileri özel davetli olarak gezecek.
Fuar partnerlerinden Trabzon, kentin turizm potansiyelinin yanı sıra Karadeniz bölgesinin kültür ve doğa turizmi özelliklerine dikkati çekecek.
KKTC'nin hedefinin ise Türkiye ile birlikte dünya turizm pazarına ortak bir destinasyon sunmak ve turizm yatırım olanaklarını artırmak olduğu kaydedildi.
Manşetler
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu